Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: F.S.飛煞

[玩具攝影] S.H.Figuarts Sharings F.Style.2 「指輪の魔法使い」

回復  F.S.飛煞

甘大大今次用左咩材料丫???加長左幾多???冇圖但可吾可以講下個程序係點做丫,我知會辛 ...
lelouch1736 發表於 10-2-2013 09:49 PM

我先拆左條頸出來.再用加上左既頸joint,加長幾mm

p.s.有個更加方便方法,shf區朋友提供既
       拆完個頭/頸,塞紙巾/紙皮,都可以加長幾mm
       睇落順眼d,我個人就覺得拆頭易過拆頸
多謝心機攝影同報告,呢隻條腰真係幼得恐怖,唔喜歡.
多謝心機攝影同報告,呢隻條腰真係幼得恐怖,唔喜歡.
Toro 發表於 11-2-2013 05:52 PM

多謝你既支持:73:
真係好正..........!:52:..........好毒的貼...........:55:
真係好正..........!..........好毒的貼...........
wing0boy 發表於 12-2-2013 01:18 AM

wing sir幾時入:58:
打了一大堆文字一下子消去了的確很讓人沮喪的呢...
辛苦了:64:

明明wizard上色和雕工都不錯的, 就是身形比例累事:44:
個頭同個PAT都好大,條腰又太幼....比例極怪......:@
遲來了的支持~~~~飛煞兄有心之作豈能不卜~~~~~:handshake: