Toysdaily 玩具日報

查看: 22385|回復: 37

[玩具攝影] S.H.Figuarts Sharings F.Style.2 「指輪の魔法使い」

Kamen Rider Wizard

第14部幪面超人作品,故事主角「操真晴人」於日蝕的一天並未受「魔宴(Shabbat)」影響
抑制了自己沒有誕生出「魅影(Phantom)」,其後更得到白色魔法師的幫助
得到了變身腰帶以指環,變身成為Wizard,守護人類最後的希望!

登場的動作,口頭禪是「來,Showtime了!」
變身腰帶特徵是黑色手形感應裝置「Hand Author」
Wizard使用的指環分別有左手的「屬性」變身指環和右手的「魔法」指環

Wizard除了魔法外,主要的武器是Wizarswordgun
Gun Mode裝載的是銀製指彈,對普通級別的「Phantom」十分奏效

顧其名,Wizarswordgun除了Gun Mode,就係Sword Mode

Wizarwordgun亦有黑色手型的魔力感應裝置,與「屬性」變身指環握手感應後可發動必殺技

Gun Mode 必殺技效聲為「Come On A Shooting Shake Hands」
遲d出既魂限產品更能呈現英姿了......可惜我入手的機會率是......

Sword Mode亦可以同樣發動相應的必殺技

Gun Mode必殺技音效為「Come On A Slash Shake Hands」

故事主角「操真晴人」經常跟身邊的人約定,守護他們最後的希望!

Final了,指定動作!

使用Kick Strike 魔法指環後發動的Rider Kick  

「Choiine!Kick Strike!Saiko!」

使出Rider Kick後的英姿:78:

久違的報告又完成了,可是真的嘔心瀝血......
SHF Wizard係襟睇多過襟玩...我擺pose用既時間相當之長
之後仲要幫佢條頸加幾mm等佢順眼d,到影好哂相,upload圖片打報告時...
打到最後都係一個彈弓手乜都冇哂從新打過一次...
SHF Wizard送既野頗多,不過連埋特典既價錢都幾進取!
但係有10隻手,兩把精緻既武器,原盒送既地台,上色的精湛程度,挽回唔少分數...
但係斃病係佢條頸...唔加長幾MM會顯得個頭有d大,但拍埋其他rider睇都係差唔多size而已

p.s.是次分享報告希望大家多多支持了:)
支持FS兄分亨哦:71:,Background系背景紙?幾靚:shiny:
雖然麻麻套劇,但本身都預定入隻Flame V煞玩下,不過e+見到個比例真係卻哂步..過完年再睇下点先~
支持FS兄分亨哦,Background系背景紙?幾靚
雖然麻麻套劇,但本身都預定入隻Flame V煞玩 ...
zero2443 發表於 9-2-2013 06:40 PM

thanks
背景係電腦mon搵既圖片:)
有冇Good luck mode 睇?:he:
有冇Good luck mode 睇?
bigjohn2hk 發表於 9-2-2013 06:46 PM

咩黎:26:
T&B果隻我就知...
十卜
FS兄講漏左個斃病
就係佢條腰:26:
有冇Good luck mode 睇?
bigjohn2hk 發表於 9-2-2013 06:46 PM

要搵tim兄先睇到:p
十卜
FS兄講漏左個斃病
就係佢條腰

要搵tim兄先睇到
攝影_基 發表於 9-2-2013 07:03 PM

係...佢條腰勉強要R返直!
頭像被屏蔽
C兄點樣加上條頸呀?
咩黎
T&B果隻我就知...
F.S.飛煞 發表於 9-2-2013 06:52 PM

tim兄嗰隻叫天殘腳......:66:
C兄點樣加上條頸呀?
EricBanana 發表於 9-2-2013 07:11 PM

拆頸,加長joint...

過程冇影相唔好怪我:26:

一舊兄同bigjohn兄快d入手加教學啦
tim兄嗰隻叫天殘腳......
bigjohn2hk 發表於 9-2-2013 07:13 PM

原來係呢個:DD
FS兄重打都好快手,仲好有水準添:)~~~~~~~~~
隻Wizard上色的確一流,可惜係頸短,同埋唔知點解我嗰隻個driver好易跌:(
FS兄重打都好快手,仲好有水準添~~~~~~~~~
隻Wizard上色的確一流,可惜係頸短,同埋唔知點解我嗰隻 ...
timothy276217 發表於 9-2-2013 07:35 PM

多謝tim兄:)

driver的確係好易跌:(
support

呢隻野ge怪比例真係搞到我無灑心機玩

我隻wap water style仲好過佢=0=
support

呢隻野ge怪比例真係搞到我無灑心機玩

我隻wap water style仲好過佢=0=
KiraYamato0621 發表於 9-2-2013 08:18 PM

好睇唔好玩:cool: