Toysdaily 玩具日報

查看: 23142|回復: 15

[玩具攝影] 優雅之白!!!!—ROBOT魂 134 TALLGEESE I 多魯基斯 I 完全玩評報告

多魯基斯,買開左頭兩隻,自自然就一定會追埋佢,講真,佢都真係出得唔錯架~~比起兩個BROTHER,佢有唔少地方改善左~

其他R魂報告:64::64:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2 ... icles/1012204/index

盒仔比想像中細~

內容都唔係好多,同之前既兄弟機內容相若~

永遠都有一種高雅既氣勢,這就是多魯基斯既特點~

前後咁睇完成度都好高下~正~:61:

背部引擎十分誇張,很好~~

飛行LOSE,我們需要先利用背包整成向前衝的樣子~

送左把槍仔,當然要玩下啦~感覺都相當唔錯架~

腰既可動性大大提高,自然我做多D這些動作~:43:

飛住開槍~~

招牌飛腳~~

可以整到佢單手持盾~

拉長支槍又來一影~~

雙槍~~~

係時候玩劍啦,我們地己無聲擺POSE啦~~

得益於腰既可動度,點擺都OK~~

玩雙刀

換上了「吉母頭」~~將TALLGEESE個頭扔係地上度生存中~~

總括而言,先做總評。

優:
1. 上色不錯,甚少位置出錯
2. 頭的可動度有明顯改善,擺POSE容易不少
3. 上架非常簡單,很好﹗
4. 武器連身部分方便易玩
5.多了一個「吉母」頭,很好﹗

劣:
1. 下半身可動性嚴重不足
2. 裙甲太大,雙腳可動性有限
3. 引擎位置在肩上,難以平衡兩者
4. 腳掌可動性不足

其他R魂報告:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2 ... icles/1012204/index
還記得你上次T2話出得冇驚喜,我估T1應該用返同1個模出得差唔多,但見你影了咁多幅似乎玩得好開心:43:
隻色係咪有d偏灰 :58:
呢次係幾好玩~~因為個頭郁得到~~
呢隻野個色好白下,衰我部機~
good pics & report pal, thx I just like TALLGEESE III, so skip I & II.
nice photos.  nice report. support.
唉, 搞到只多II炒高左.....:sad:
回復 7# wingsiu

其實我都唔係好明,點解TALL2會上左天價架~~
佢係幾靚,但唔值依家個價位~
good pics & report pal, thx I just like TALLGEESE III, so skip I & II.
taken 發表於 8-2-2013 07:23 PM

Me too as I love strongest MS only so... :(

And thanks for your great report and this is a good stuff indeed! :)
回復  wingsiu

其實我都唔係好明,點解TALL2會上左天價架~~
佢係幾靚,但唔值依家個價位~
kkkiii0079 發表於 9-2-2013 10:00 AM

日網本來4.5k -5k就有, 但近日見到8k都俾人掃, 我估系因為好多人見多I出,想買齊三件機體黎玩掛...我就系其中之一:66:...不過成8k yen只野個頭又唔轉得, 未搞我:73:
靚相:$
眼見街到好似重未返貨
回復 11# 遺留

尋日已經有喇,師兄趁未過年快d買啦!
有電視機頭玩:DD
多魯基斯1,2,3最正都係1:71::71::71:
多謝分享:43:
除咗下半身可動性比較差之外,其他地方既改進同埋可玩性無可否認令到哩隻玩具質素大大提高
有冇邊度鬆??thx