Toysdaily 玩具日報

查看: 5494|回復: 13

[分享討論] 過年執一執 ∼ 頭痛嘅吉盒!

當然揼哂佢就最簡單啦,不過又唔捨得…:56:

行過十蚊店(其實係12蚊),忽發奇想:58:

結果…防塵、防蟲又防濕,12蚊攪掂哂!:34:

ps.好多size揀,我呢隻係最大,100cm(3.28呎)X 110cm(3.6呎)。

好嘞,以後佢哋係噴咗殺蟲水嘅牀下底都ok喇,亦唔會有蟲出嚟咬我!

執完先發覺display出嚟嘅玩具都唔夠三份一,當然同好多其他師兄冇得比,不過地方始終有限,睇嚟要買少啲嘞…遲啲…:67:

同場加影一張新入嘅兩儀 • 式!:43:

睇埋套動畫就更加鐘意佢!:)
咁樣一pack過仲難處置 :(
屋企夠大又或者大大既收藏品唔係多,
唔係既話, 太多吉盒同咁PACK法,
都幾難擺

我屋企係好似俄羅斯方塊咁玩法:34:
0.5m x 1.5m x 2.5m既空間完全無空位:71:
all throw away la~~~
我會買D大透明膠袋個別包好~
甘樣方便日後轉位/賣出:36:
以香港甘潮濕既地方要收藏好PVC Figure一定要包好盡量減少figure本身接觸濕氣:67:
同埋唔好長期受陽光照射~紫外線會令盒面同figure變色:67:
我只係用回買野時個膠袋入住佢算:(
我就買包書套,逐盒包,之後就層層疊(經常性有倒塌風險...):35:
師兄隻wonder woman(非壽屋)可否post.張相黎睇下?請問咩系列?
包同唔包有咩分別 = =? 其實全部拆開佢再放平會最簡單
我初頭都係用包書膠包...之後覺得太煩轉左用保鮮紙:66:

$10店......不,12週年加價到$12店有D透明膠袋,有D薄,不過勝在有自動貼(好似漫畫膠袋)
有45X35CM和50X40CM, 1PACK6張和8張
不過我FIGURE拿了出來DISPLAY都不留吸膠了,只留盒接起:42:
師兄隻wonder woman(非壽屋)可否post.張相黎睇下?請問咩系列?
spreroy 發表於 5-2-2013 11:57 AM

呢隻係DC Direct出嘅,官圖就無限好…:(

實貨就有啲失望,不過由於係wonder woman所以一樣咁鐘意!:)
係有點落差,但都正丫!!!

劍 加 盾!

不怒而威!