Toysdaily 玩具日報

查看: 12987|回復: 43

[分享討論] 10萬人聯署:要求美國政府介入,人道救援香港嬰兒,大家不要只like,記得聯署呀

無論有無小朋友, 都請幫手聯署, 政府唔救香港bb, 香港人自救吧!已經有18000人聯署, 2月底前要夠100000, 到時奧巴馬就會出手干預!

http://www.facebook.com/pages/10 ... %80/347104818736035

:80:.............................人道危機(也可以說是信心危機..中國人不信任中國人,香港人不信任香港人)....真是黑暗的一面..
我唔明點解關美國總統事:?
柒少陣啦唔該:77:
我唔明點解關美國總統事
timyin 發表於 3-2-2013 10:56 AM

我可唔可以要求Black Widow介入,應該有奶飲。
Panzer 發表於 3-2-2013 16:26

咁我寧願麻美介入,應該唔止有奶飲
timyin 發表於 3-2-2013 04:29 PM

叫齊佢事務所D人,應該可以解決仁奶荒!
樓上講得岩
真係好__

你自居香港人又好,中國人又好
市民見到自己政府都無意根絕個問題
D人講一個問題佢先推一樣
一般市民毫無辦法之下要聯署搞到去美國

成效,好老實講
我諗就算搞呢個PAGE既人都估到美國唔會做D咩
目的大概只是希望自己政府正視返個問題
叫齊佢事務所D人,應該可以解決仁奶荒!
Panzer 發表於 3-2-2013 04:45 PM

!點解要十萬呢?唔通呢個係Magic Number?有冇魔術師俾到專業意見?
timyin 發表於 3-2-2013 04:29 PM

遠水救唔到近火
娜姐果批快D:35:
!點解要十萬呢?唔通呢個係Magic Number?有冇魔術師俾到專業意見?
Panzer 發表於 3-2-2013 04:48 PM

簡單o黎講,
發生「搶奶粉」事件本來就係一件膠事,
既然係膠事,當然要用一件更膠o既事去克制佢。

好多人都知唔關黑馬事,
不過係玩下o野,放下屎蜢,
落下你面,等你班友做o野快手 D~~~

btw.
相對其他事件,
「搶奶粉」會較易解決,
只要冇人同梁生玩o野(我係講政府內部,唔係你班街頭反對派),
我估計一兩個月就可以搞掂,政府可以藉機提升少少形象。

不過香港依家成身毒,剩係靠經濟好、頂得下。
經濟稍為差 D ?反Q  o左喇
過兩個月到時又睇下有邊忽發出o黎~~~
簡單o黎講,
發生「搶奶粉」事件本來就係一件膠事,
o既然係膠事,當然要用一件更膠o既事去克制佢。
...
Garycharm 發表於 3-2-2013 05:11 PM

真的出現了,魔術師的專業意見!!!!:@
面對奶粉荒,港共政府實際做的,是
1. 強逼香港人接受配給供應
2. 以公帑為暢銷牌子直銷
3. 允許走私犯繼續掃貨
你還不發動親友聯署向美國申訴?
柒少陣啦唔該
史太林 發表於 3-2-2013 03:13 PM

聯署向美國求援有無效?簽名一開始,港共政府即刻手忙腳亂,假扮做嘢。
Panzer 發表於 3-2-2013 04:26 PM

簽名不夠十萬,港共政府等到二月底,即刻停手。