Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] [ACI Roman General 羅馬將軍之就地開盒] 來一次實牙實齒的12吋之旅

呢隻帝國驕雄係好考玩家心機嘅玩物。由於呢個造型係我夢未以求,所以就算睇官圖麻麻地,價格偏貴,(我指嘅係論頭雕及整體質數而然。)而最不順眼嘅就係全個比例視覺上,對腳係又短又企得不自然,所以一早預咗要換個高大腳長嘅大隻佬BODY,但因為大隻佬BODY通常都連頸,最後只好暫時放棄大隻佬念頭,用住高大長腳嘅先,最後幾經一輪功夫,終於完成,當堂唔同晒。:shiny:
多謝有心分享:71:
相當有用的參考,也成功救返佢:$一個讚!
ACI 這次有點令人失望,
難怪沒有大大上圖,要自己甲才合得上,要有經驗師兄至夠膽識,
廠家應後做些補救工作才對吧:(
多謝大家既寶貴意見!會努力改善。
acitoysltd 發表於 2-2-2013 11:28 PM

希望廠家理解客戶心態!
遇上此等結構性質量問題,很多廠家會後補修正了的配件以示誠意及尊重!
希望貴公司考慮一下,可避免客戶流失:38:
肩甲粒『軟的』我好想用磁石仔改下佢,有無大大知在那裡可以買到呢?
neoneo 發表於 3-2-2013 07:59 AM

去鴨記,街頭有一檔專賣小磁石的,在下昨日剛買了一些,好多款兩三蚊一粒:77:
呢隻帝國驕雄係好考玩家心機嘅玩物。由於呢個造型係我夢未以求,所以就算睇官圖麻麻地,價格偏貴,( ...
黃金獅子座 發表於 3-2-2013 08:51 AM

请问有相吗?
高大脚,从哪买的?
多謝有心分享
相當有用的參考,也成功救返佢一個讚!
ACI 這次有點令人失望,
難怪沒有大大上圖, ...
Oldcat 發表於 3-2-2013 09:13 AM

赞同!
我就没这手艺了!
嘿!Body係用我層經媽聲四起嘅EB麥狄文素休,因為太高大手太短冇自組衫啱用,所以一直棄置。但一見到帝國驕雄官圖一出就知道有用了,如果有搵到啱用嘅大隻佬素體就最好,可惜大隻嘅多數都有連頸位,暫時閣置。所以就沿用之前想法,果然一拍即合,比例啱番晒,超高大威猛!手短問題就間単用補貼加長,因有護腕冚住唔覚,整體唔同晒!最後想分享下胸甲一買返嚟就將肩位用AA膠黏實得嘞,因為甲好軟,黏住由上套落去就得,另外腰位兩邊細少嘅皮扣只要黏死背甲嗰邊,到兩邊合埋時就咁扣住前面甲就冇咁易鬆,好方便。
looks  good, but this price...........
一出版我即在seven訂,收到貨很失望....現在放在盒内無玩
去鴨記,街頭有一檔專賣小𥔵石的,在下昨日剛買了一些,好多款兩三蚊一粒
Oldcat 發表於 3-2-2013 09:21 AM

謝謝Ching, 我遲些會去找找:71:
在雞旺之前俾人話訂野好危險果間訂?? 1/F OR 2/F??
回復 26# oscaryiu

1/F.......不過我只係在那裡訂過一次野(就是今次),我又唔覺有咩問題,可能今次好彩掛:(
謝謝Ching, 我遲些會去找找
neoneo 發表於 3-2-2013 03:26 PM

期待!!!!!!
去鴨記,街頭有一檔專賣小磁石的,在下昨日剛買了一些,好多款兩三蚊一粒
Oldcat 發表於 3-2-2013 09:21 AM

题外话,请问哪可买到1/6 纽扣?2-3mm 外径那种。。
谢
回復  oscaryiu

1/F.......不過我只係在那裡訂過一次野(就是今次),我又唔覺有咩問題,可能今次好彩掛: ...
neoneo 發表於 3-2-2013 03:46 PM [img]http://to
ysdaily.com/discuz/images/common/back.gif[/img]

相信大大換素體後會型好多,多謝教路先用AA膠固定套甲前後幅,應該易D上套甲。:35:

P.S. 我係1/F訂過十幾隻兵人,都好彩/好開心次次交收都冇問題。