Toysdaily 玩具日報

查看: 11998|回復: 26

[玩具報告] 收藏推介!!!!—GUNDAM HEAD COLLECTION VOL.3 完全鑒賞報告

GUNDAM HEAD,先前都買左VOL.1,不過我又覺得無咩特別,所以都無影相。到左VOL.2,只係得番好多AGE機做主打,火都黎埋,唔入。到左VOL.3,不得了,全都是心愛的機體,當然馬上入手啦~
http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/page/1

好大PACK~

唔同角度影下個盒先~

哂冷一影~~

著燈一影~~有燈,有光,隻NU高達馬上復活了~~做位非常非常DETAIL,好靚仔~~

由於只係得個頭,造功自然精細得多,非常好﹗

側面一影~~

低抄一野~~~

再睇埋Z GUNDAM,同樣是非常DETAIL。上色一流﹗正﹗另外,佢隻機係零舍白既,所以份外高貴﹗

又低抄一影~~~

用紅燈整HYPER MODE既感覺~~

無燈既感覺,硬係差咁D野咁~不過純DISPLAY的話,無燈已經OK了~

跟手來獨角獸啦,又係好正,特別係隻角,整得既誇又型~

落個綠燈,似有還無咁,營造番電影入面既感覺~

佢隻眼其實整得幾入下~

真係整得好DETAIL~

去特別版既HI NU,我覺得佢整得唔算好靚,如果同NU比,都係NU好一點~~

先落綠燈先~~

低抄影就會見到氣勢~~

之後睇番個隻眼隻色,原來係要用黃燈,好,又影~

AGE入面既一個角色,由於無睇過AGE,實在畀唔到D咩既意見~~個樣都正路既~

去沙煞比了~正面影未必見到氣勢住~

一打側就馬上見真章,的確係靚仔﹗

唔用燈,沙煞比一樣係好靚仔~~同高達機唔同啦~~

去報喪女妖~~講真,咁多隻入面,佢既用色最好~非常華麗~

用番隻招牌紅眼先~

透出邪氣~~

又係AGE既一個角色,無睇,評價唔到~不過個樣幾可愛~~

呢集一個最正既位,係好多對頭人既機體,當然要影下啦~首先係NU VS SAZABI。之前R魂已經整過一次~再影~

唔同角度既擺位,都有唔同既效果,相當有趣~

命運之歧路.....

馬沙之反擊,二十年了,點解都重係經典呢?

當然唔少得獨角獸VS報喪女妖啦~~

同馬沙反擊唔同,佢地少左一份宿命感。不過,少年之間既相遇,仍然值得一看~

好,影完相~~
整體而言,呢SET野係幾值得儲。之前兩個VOL既定位都係以AGE機做主打,好明顯個定位錯哂啦。畢竟玩呢D貴價玩具既人,都唔會知道咩係AGE,甚至我呢D重追緊卡通片既大細路,都唔會睇AGE。所以,VOL.1我入係因為高達同渣古,VOL.2無入,因為太多AGE,不過可能後追啦~至於VOL.3,隻隻機體都獨當一面,求其一隻都可以做一SET公仔既主題。即如Z GUNDAM,只係係呢SET野度做配角,有點可惜~~定位正確,入手既人自然多啦~~
講手工,VOL.3亦係先前兩個VOL無得媲美既,差太遠了~~今集有DETAIL位,上色靚,重有埋刻字,太完美了~~
以前會覺得,一個模出兩隻色好奸,不過係又有DETAIL位,上色又靚既情況下,Z高達整多兩個版本來又點話呢~~
另外,有一樣野好抵讚,就係佢既特別版公仔,唔會係傻仔機一隻,或者上過色既另一隻機,而係完全既一隻新機,一次過有八種既享受,很好,很有誠意~
值得向大家推介既一條LINE~~

如果大家想睇多D相,歡迎到小弟的BLOG:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/1004833/index:64:
cool!!!! How can you make it light without pushing it?
回復 3# Gundam@EFSF

我個方法好白痴架,就係先用膠紙拉恆咁貼住係個開關度,令到個拍掣KEEP住按下既狀態,之後拿拿聲影相。所以你會見到條頸度有D膠紙痕~
A very good gundam product:71:
好毒.......完全唔知出咗set咁嘅好嘢,好靚!
學樓主話齋,大部份都啱老餅口味:handshake:
好很靓啊!
好心动~~
其實Vol.3 出得最好慨係一盒原Box巳有齊8隻(包括Hi-Nu), 價格正常。
原盒齊SET咁正,今日去搵番套玩下先~

我想問下點解隻age頭會吾同左色ge????

回復 10# zero_bid_ex

哈哈~~無睇AGE,真係唔知發生咩事~~
黑色unicorn真係靚爆:79:
回復 2# kkkiii0079

請問一set裏面有幾多盞燈????
巴打我都好想知有幾多盞燈? 每個一盞? 裡面有唔同顏色既燈?
一盒應該有一盞既~至於咩色又真係唔知啊~~
因為我買vol.1個時已經跟左三隻燈,咩色都有,所以無咩所謂~~