Toysdaily 玩具日報

查看: 6822|回復: 16

[3A/ threezero] [3A][開箱]3A Real Steel Midas 剛剛收到了

剛剛收到了本人在TB訂的Real Steel Midas, 昨日下午從國內寄出, 今天早上已經收到, 效率非常高. 之前隻Ambush都係跟同一家買. 要一贊3A的售後服務: 上次我收到國內寄出的Ambush, 打開後發現手臂少了一根油壓管, 之後拍照EMAIL比3A CS, 不到十分鐘已經有回覆, 並且在當日立即同我更換一隻已檢查及入了電池的Ambush給我. 由我出EMAIL到換個隻, 前後不到2小時, 可能我的公司與3A的公司在同區的關係吧.
好啦, 剛剛係公司收到隻Midas, 急不及待馬上開箱
外箱尺寸與Ambush一樣

之前Ambush是用藍色, 今次Midas是黃色

打開盒後與Ambush不同的是, 那個控制器不是放在第一層, 是和Midas放在一起

說明書, 教如何入電

終於見到實物

頭 - 有3個油壓位及一個ball join與身連接. 口不能打開

身- 腰的關節與Ambush不一樣, Midas腰只有一個Ball join. 手臂與背腰有一個連動位, 用來調較膊頭的高低. 膊頭與手臂的關節是齒輪, 好實淨. 心口不能打開. 腹甲可作少範圍前後擺動.

手 - 沒有Ambush的隠藏機關.

手掌有2個關節作打開和合拳形態, 手指公可作少幅度的前後移動.

腳 - 盤骨位是Ball join好實淨, 腳板是Ball join加後踭一個油壓. 腳趾可動.

控制器 - 比Ambush細好多

整體關節非常實淨, 與Ambush一樣拿上手好輕, 個人覺得比Ambush更輕, 因為上色太似金屬, 所以給我視覺同感覺不協調, 這也是上色太出色之故.
不好意思, 因在公司故只能用手機隨便拍幾張照片與大家分享.
頭像被屏蔽
剛剛收到了本人在TB訂的Real Steel Midas, 昨日下午從國內寄出, 今天早上已經收到, 效率非常高. 之前隻Ambu ...
adran 發表於 31-1-2013 01:42 PM

恭喜師兄先入為快, 我果隻要6號先到, 唯有等等等........:38:
我在七仔訂,唔知有貨未呢
正啊!恭喜師兄咁快收到好物!另外師兄可唔可以PM我個賣家啊,唔該晒!
回復 5# hanghang628
我未夠班PM你:79:, 你搵下"dante1982":71:
回復 3# toms110
多謝晒, 呢個禮拜又要重溫Real Steel:73:
頭像被屏蔽
呢隻嘢既上色真係絕~
回復 6# adran

唔緊要,多謝師兄!
我要等多兩日才收到 :63:
正正 ~ !  :71:

但我要下星期先有得玩 ~ :63:
又一3A正物!!!:71:
唔買都要入黎支持下!!!!:77:
超正既舊化上色