Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 電影[The Amazing Spider-man 2]新消息

件衫終於唔用 籃球紋.....
有冇熟的人知,

漫畫中,蜘蛛俠點對付電人?

電影用水,真係唔明,電怕水?
百龍天舞 發表於 1-5-2014 10:01 PM
啱啱睇完早場,用水係咪幫佢放哂d電?
女主角死?好唔捨得,下集Mary Jane出場?
啱啱睇完早場,用水係咪幫佢放哂d電?
davidki99 發表於 2-5-2014 12:25 PM

咁電鰻喺水,係咪會冇電?
咁電鰻喺水,係咪會冇電?
百龍天舞 發表於 2-5-2014 12:44 PM

師兄你咁講我冇野講
:38:
我明天去睇!:71::handshake:

今集除咗無MJ,但都鋪咗幾個主要角色; Black cat同幫Harry開始六人衆計劃的菲亞斯(黑貓個老豆,亦都係帶帽人)

仲有瘋人院個博士好似八爪魚,而Peter研究電阻播緊youtube果個好似都係佢!無留意有無出佢個名?>< 臨尾Cast只留意到黑貓菲亞斯的蹤影:D
When Electro is charged, he is super sensitive to element that can cause short circuit. So he is vulnerable to water
今集除&#21655;無MJ,但都鋪&#21655;幾個主要角色; Black cat同幫Harry開始六人&#34886;計劃的菲亞斯(黑貓個 ...
ChrisLamXYZ 發表於 2-5-2014 07:10 PM

that man should be 'The Gentleman' - Gustav Fiers
He wasn't black cat's father
Black cat's name was Felicia Hardy, and her father was Walter Hardy

今日終於睇左珠珠人2啦,的確好睇過上一集既,但主角既演技都係差左小小,可能係導演既安排,總覺得唔夠細膩,有d位可以再表現得好d,好似女主角死個一幕,其實男主角可以再激動d,男主角d演技要再磨練下,綠魔個條友仔反而演得幾特出,笑位可有可無咁啦,劇情都滿意,故事容易理解,雖然係平鋪直鈙左d,但係佢呢集既鋪排反而出奇地好,特技真係無得頂,又係sony既強項,簡直做得天衣無縫,不過主角真係有d屈機,比人打到咁傷都仲可以咁醒神,血漬唔多,太唔真實啦,仲有就係有時d背景音樂好怪,有d場面(好似打架個段)同d音樂唔係咁&#21873;key咁,怪怪地,要讚下呢次個結尾都做得幾好,起碼唔會好似上一集咁曲奇地收貨,反而認真左搞個伏線,呢集我會比60分,合格有餘,最後既xmen 彩蛋睇唔睇都無所謂,唔係太重要!其待第3集,不過特技一集比一集誇張,咁搞落去點收科呢
終於 睇了,覺得本集 是為未來數集作鋪排,埋伏線的,中段有些悶,亦十分同意樓上大大所說,男主角演得一般般,反而最鍾意睇恩桂(女主角),可惜最慘的是 恩桂 的離去 ……
其實,我都有些問題……如,電魔 形成原因?  同電魔 係晤係 已死?

有睇過 電影 或 漫畫 的大大,可否解答嗎?thx。
「恩桂」是港&#35379;Or台&#35379;??
「恩桂」是港&#35379;Or台&#35379;??
BatIron 發表於 13-5-2014 02:47 PM

晤記得 係 恩桂 定 桂恩 ~~~ 比8草 係百老匯 睇2D,應該係港譯呱 ……

Art by Israel Silva
Art by Israel Silva
stonekeung01 發表於 16-6-2014 12:11 PM

第三集仲會有佢嗎?{:1_215:}