Toysdaily 玩具日報

查看: 10250|回復: 17

[玩具攝影] 友情交鋒!!!!—ROBOT魂 STRIKE VS AEGIS 劇場製作

出STRIKE個時,已經想等埋隻AEGIS,然後整下劇場製作。最後,終於等到了,當然馬上開工啦~~

從比例上看,AEGIS係大隻過STRIKE少少,呢點又可以見到,BANDAI有D唔統一,不過都未算太細隻,可以接受既重~~

劇場製作的背景,係來自動畫既二十八集,即兩人既最後一戰,不過由於AEGIS無得變型,所以無得玩最後一幕了

由於基拉殺左人地阿斯蘭個FD,人地擺明玩針對咁報復。呢D橋段好似玩到好舊咁,查實當年都算係幾新下架啦~

不過打極都打唔中~~

大家都係一來一往啦起初~

我想整用盾擋既一幕,先發玩原來STRIKE個盾太細了......

個地台要疊起來玩~

一人一劍,一人一擋,無事~~

後尾終於爆SEED,先用盾格左一下

然後向上一抽,格開左AEGIS。個感覺有D似GVG出盾之後個野硬直咁~~

重要補多一腳~

呢一幕,AEGIS應該得以單手,不過我又無理拆左佢對手下來吧...=.=~~~

之後STRIKE應該都係得番單手,但又無理由拆左佢啦,之後STRIKE就先來一劍~~

又來一刀~~

又來一腳~~

整番D原創動作先~~

一人一劍一閃......

總括而言,真係幾好玩,非常有趣~不過,亦睇到舊一年既STRIKE,係可動度方面既不足之處,唔知遲下會唔會有VERSION2啦~
勁,不過你點整,都無自爆個一幕,哈哈!!:34:
我見過人用角度限定去整偽MA型態,不如樓主試試
出STRIKE個時,已經想等埋隻AEGIS,然後整下劇場製作。最後,終於等到了,當然馬上開工啦~~

從比 ...
kkkiii0079 發表於 27-1-2013 12:22 PM

:71:支持 我都打算整返最後一戰個幕出黎
打得太激印象好深刻,兩個不斷互劈,Strike仲被劈到個駕駛倉打開左-_-...激到爆
我見過人用角度限定去整偽MA型態,不如樓主試試
御姐喵 發表於 27-1-2013 12:29 PM

竟然有呢一招xD
不過隻Strike要用PS執到變灰色 :34:
竟然有呢一招xD
不過隻Strike要用PS執到變灰色
阿噗高達 發表於 27-1-2013 12:34 PM

大大o既回覆唔好比Bandai知道!!否則~~魂shop strike deactive mode!!

即整,又ok wor~~

回復 3# 御姐喵
好似老強咁⋯⋯!:35:

回復  御姐喵
kkkiii0079 發表於 27-1-2013 01:33 PM
呢隻算唔算Version 2?
3月出  Perfect Strike - [???tamashii.jp/item/10225/

Suport!!!

註:唔係我整,純粹支持ching

回復  御姐喵
kkkiii0079 發表於 27-1-2013 01:33 PM

:71:
要自爆喇~~
大大o既回覆唔好比Bandai知道!!否則~~魂shop strike deactive mode!!
ckc52322 發表於 27-1-2013 01:11 PM

哈哈 RG已經有兩款限定既自由同正義灰色版 XDDD
Suport!!!

註:唔係我整,純粹支持ching
stonekeung01 發表於 27-1-2013 03:15 PM

左下個張踢頭係動畫係close up神盾個頭 印象好深 XD
右上個張都係正 :71:
very nice photos of a couple of nice toys.  support:71:
樓主好有心機! 支持!! :71: 小弟都係SEEDfan! :35: