Toysdaily 玩具日報

查看: 11370|回復: 20

[其他] 認真問....點解>武裝神姬<FIGURE會咁貴?

如題..
SIDE大約都系FIGMA咁上下...
貴在構造上?質量?已經冇生產?
我知道香港唔系發源地...所以又會貴D..
不過都冇話貴到成隻金牛=  =''仲要睇落冇咩配件....
上YHAOO睇到 4隻金牛 兩隻..心諗:唔系呀碼/口\''(汗

繼FIGMA之後...又開始挖武裝神姬坑...=  =''
睇到架 高機動型...覺得幾好...唉..2010年果陣已經系再販=  =(可惡)
接觸多左FIGMA之後..自然行多左D鋪頭..但唔見有神姬呢...
唔知邊到會有咁呢?

武裝神姬同figma一樣原型係淺井真紀,起初神&#23019;算是很平,百幾二百已經有,後來加入大量限定版…及新款定價愈來愈高,多數¥7000起跳又玩Konami style網購限定,坐底十算起,唔貴都幾難.重要玩的話同款起碼買2隻以上玩組合或無限&#35013;甲合體,仲要合完超型,絕對係一個大坑,自己本來打孖入&#21655;白女武神就心&#28385;意足,怎料有朋友入坑比佢拖返落坑,結果上年試過一個月&#20869;買神姬洗&#21655;過萬…真係祝Ching好運!
現在市面幾難找到舊款神&#23019;賣,有都係冇人要的款式,要入心頭好要睇Ching你運氣,有冇人平放了。
搜尋 舒活工坊 神姬,那網主好似complete全神姬,睇完包你流血不止…
其&#23454;最主要是屯&#36135;奸商的&#38382;&#39064;,&#23548;置出&#29616;了&#21073;士型&#36825;&#31867;炒价到10倍价&#38065;之&#31867;的都不奇怪
劍士配件少都炒到天價真係幾離譜,仲有&#21035;色限定,好彩買時正價入手,黑白&#34013;紅珍珠白及紫色共六隻真係幾&#25886;命
回復 3# Doliyoli

原來如此= =睇左佢D開箱文..呢個坑真系敗唔起....
因為要訂先會生產=_=唔怪得炒得咁高~
唔係隻隻都受注生產,但比較受歡迎的都online發售就麻煩&#21874;
回復 7# Doliyoli

至好野就系佢大部份都受歡迎OTZ...暫時敗住FIGMA算..

神姬仲有&#21874;新款係2011 WF 夏 展出過到現在應該差不多公布新消息,等&#21655;噤耐仲係令人期待!

神姬仲有&#21874;新款係2011 WF 夏 展出過到現在應該差不多公布新消息,等&#21655;噤耐仲係令人期待!

...
Doliyoli 發表於 27-1-2013 09:47 AM

特&#21035;是2只&#30005;&#21333;&#36710;在前年以&#32463;出了&#38050;模&#20135;成品了
Konami&#21874;神姬產品一向都拖,對Vic Viper拖&#21655;成年先出到,希望快&#21874;公布啦!
果兩架電單車搞到好似變形金剛咁= =..
寫實左D..

完成度太高&#22021;神姬玩唔到無限合体

回復 13# Doliyoli

呢個似LEGO   =    =''