Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Ironman 3 - Tony Stark 修圖討論

稍微用PS改咗8個地方,希望各位俾d意見係咪覺得HT個Tony版真係好到唔洗再改...

我改咗d乜:
1.發線 - 比較下面預告片截圖,RDJ既額頭發現明顯唔係M字...係有少少曲綫半月彎型...
2.頭髮太厚 - 將頭髮liquid壓薄個頭髮...個頭髮雕得太高太蓬喇...只係改咗左手面,右手面因為有Hottoys字眼唔想夾硬改....
3.眼眉 - 加深顏色...
4.眼 - 加大對眼包括眼窩、眼珠同瞳孔...RDJ真人瞳孔真係好大,基本上你好少見到瞳孔下方會有眼白位...即係俗稱既三白眼....所以瞳孔要夠大...匿個HT就唔好再將Tony既眼同其他一般既角色瞳孔畫到一模一樣大細...要合乎比例!
5.下唇鬚 - 將下唇對下到下巴位d鬚加闊...
6.面額鬚 - 唇角撇鬚係同面額既鬚唔係同一條水平線,從下圖可以見到,6號位既鬚係冇連埋兼唔係一條水平線...

7.上唇鬚 - 我將上唇撇鬚稍微改窄咗,因為點睇都覺得撇鬚做得太闊...
8.上唇與上唇鬚位 - 稍微增加之間既空間...

個袖口折起位點會係白色?預告片度點睇都係灰色...

白色袖口折起位果件係下面匿件深藍色衫.....

最後例牌要講:不喜勿插∼
希望ht會參考大家意見,
不只hk,十分多外國朋友都覺得想ht改改佢,
上次雷神,相信ht係聽到大家意見,
好快修改了。
回復 2# E神

係吖∼好彩個頭咪approve...仲可以慢慢改....
我尋日第一眼一睇真係有驚冇喜....希望可以做到好似Mark7個Tony頭咁傳神...
師兄改得:71:眼神:71::71::71::71::71:
回復 4# hillscheung8234

寫漏咗,RDJ對眼係大到唔會出現三白眼....所以喺瞳孔下方喺唔應該見到眼白位....