Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 港產機甲艦隊15機胎死腹中,爛尾收場

關閉 [複製鏈接]
你甘做無非因為知道我地既訂單數字,眼紅想中傷我地引發退訂潮姐

係錢我真係無乜,之前要做這個4百幾萬project, 真係問過好多人有無興趣投資 不過好彩, 這2年樓市升好多, 我加按左層樓, 再加上孤注1扭老細既投資,總算夠錢. 多謝關心

向這裹都要向訂左既朋友道謙, 因為production 中間真係好多technical 問題, 大家亦知我地既合金成分, 難度有幾高.  所以希望大家比D時間我, 我會update 大家. 我target 真係3月交貨比大家

最後再咐上我上月入數35萬現金給廠的入數紙一張,和15機合金模照數張

15機有20多套合金模, 1套模要4萬蚊人民幣, 所以其實我地的售價真係物超所值

最後, 順路1提, 奇蹟合金 MA-02 將會係 新星龍神丸, 希望大家亦會多多支持

最憎 d 人搞屎棍
現在是人地話唔出OR是不成文延期?
現在玩具延期很常有(ES系列)
你甘做無非因為知道我地既訂單數字,眼紅想中傷我地引發退訂潮姐

係錢我真係無乜,之前要做這個4百幾萬p ...
character 發表於 24-1-2013 12:08 AM

大大真係唔駛理哩d攪屎棍!!:what:
人在做天在看!!
做好自己本份我地一定撐你!!
:71:
回復 16# character

利益申報 : 我有訂, 12年5月訂第一隻, 10月再幫朋友訂多隻~
多謝Director親自澄清, 大破妖言惑眾, 令買家放下心頭大石 :71:
下隻新星龍神丸必買呀~!!!
頭像被屏蔽
樓主出呢篇野用意何在呢?

如果閣下係其中一位已訂玩家,想有關方面出來俾個解釋你,何不直接去該玩具店直 ...
benbenben4213 發表於 23-1-2013 08:53 PM

十分同意ben大所講。

回復 16# character

放心!

相信好多TD嘅兄弟,十五機嘅Fans,訂咗你哋今次十五機嘅朋友,都一直無擔心過。

一嚟喺一樓訂,根本一向都叫精神,所以你呢個十五大Project搵一樓Partner,絕對係明智,亦俾到大家信心。

其次,大家Ching有眼見呢隻十五嘅質素,亦感受到閣下一直以來(包括喺TD回覆)嘅誠意;當然,Delay玩遲咗一定有失望,但絕對無好似樓主咁小人,出嚟留言中傷。

相信絕大部份嘅TD兄弟,都會同閣下宗旨一樣,遲出唔係問題,最緊要係質素有保証;而家睇相,我都已經有超值嘅感覺。

(Maketoy隻Giant都收我廿千人仔有多,呢隻十五機,我覺得絕對值呢個價!)

最後一句,支持你。:71:

另補一句,樓主你過主啦。:53:
我有訂呀.......現在安心了.............
仲有,龍神一定會再幫襯你,十五機有口碑,你唔使怕樓主眼紅;因為有排佢紅!:45:
又係我這個小小的生產商出場解畫既時候

以正事聽, 我真係想連我公司同licensor 個contract 都拿出黎, 不 ...
character 發表於 24-1-2013 12:04 AM

全力支持!:52:我不介意等最重要的是產品好.................................
也將支持你的下一個產品---新星龍神丸.....................But有沒有照片看?:35:

character 發表於 24-1-2013 00:08

多謝Character 兄出來以證大家視聽:64:

小弟對你的心血作品充滿信心,請繼續努力,真真正正帶給我地玩家一個超越大廠出品的奇蹟

P.S.原來Character 兄曾去過小弟公司入數,緣慳一面添:63:

希望下次有幸能見面,好等小弟親身向你致敬:65:

小生甚少回覆, 也不禁想回一下:64:
看了樓主以路人的角色出了這樣一個post, 冷笑了一下! 不盡也不實, 什麼"沒有實力的舖頭"等等, Character大不要介意我這樣說, Miracle Production不是其他大廠, 各玩家落訂的時候已知道, 無須其他人出來說三道四! 我們落訂, 一來是15機是我們的怨念物, 二來是對本地薑的支持, 而最重要的是廠方一直以來的誠意 - 合金的堅持, 設計的改善, 公開身份的大方, 對玩具的要求令我認為生產商本人也是一個玩具愛好者吧, 我沒有擔心玩具的質素!
生產玩具方面, 連大廠也有delay, 如果閣下生產因為要改良, 甚至因payment而delay, 也是了解的, 完全不覺得是什麼問題! 只收$200訂, 以一扭的信譽, 有什麼好擔心? 相信有80%已訂的大大, 也寧願慢工出細貨吧!
請努力, 不招人妒是庸材, 不用理會有心的小人而被影響!!:64:
利申: 已訂, 希望Character大繼續出大廠不肯出的怨念物, 定必繼續支持!
支持CHARACTER兄:77:

唔知可唔可以請管理人員改左個POST名同DELETE埋堆謠言呢…支棍就交俾管理人員處置啦

character 發表於 24-1-2013 12:08 AM

支持~誠懇面對,用心常試~~~創業不易~~加油~
申報利益:我沒訂:64:
MA-02  新星龍神丸  風險會幾大,因為模型已出,時間及價格上會輸蝕D
全力支持!我不介意等,最重要的是產品好.................................
也將支持你的下一個產品 ...
Sapphire 發表於 24-1-2013 12:39 AM

Character 兄, 支持你!!! 我都同意Sapphire"不介意等,最重要的是產品好"! 最緊要出得好~~如果隻新星龍神丸出得好, 我都一定會支持:71: