Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Iron Man 3 is coming soon in

唉...佢宜家搞到我好想入 d 棺材...但係一入就係 7 隻...要 4900...好唔值 :72:
頭像被屏蔽
唉...佢宜家搞到我好想入 d 棺材...但係一入就係 7 隻...要 4900...好唔值
berndy1111 發表於 22-1-2013 04:38 PM

上淘乜網好多平過佢既台
好心d人唔好幫HT估價、
免費幫佢做市場調查啦
乜野2K、3K、幾多都照入呢d說話真係損人害己
td資深既會員 ...
iwillneverlose 發表於 22-1-2013 04:41 PM

貴太多相信好多ching都唔會買
我覺得起碼值三萬,我一定入!
回復 32# iwillneverlose

我好認同!ht如果出d figure價錢已經完美脫離現實的話,就算幾麻木的fans也有覺得不值的一日,離開支持ht的隊伍,因為我是ironman figure的fans死士,但如果ht出的價錢繼續支持炒風,對我地呢d收集figure愛好者太不公平呢!只希望ht出一些有質塑的公仔及巿場合理的價錢就夠了:77:
貴太多相信好多ching都唔會買
joshuakit 發表於 22-1-2013 04:46 PM

個個講哂心目中幾多錢畀HT聽,HT睇準你個價再開高兩、三百,唔通又好多人忍到手﹖
變相HT本來假如真係一套2K係有賺,你地個個都估HT開2K,畀我睇到你地受我一定開到2.3-2.5K搏你地照去。
回復  iwillneverlose

我好認同!ht如果出d figure價錢已經完美脫離現實的話,就算幾麻木的fans也 ...
玩具初哥哥 發表於 22-1-2013 04:55 PM

冇錯, 好似個棺木咁, 太貴我都唔會入...
上淘乜網好多平過佢既台
joshuakit 發表於 22-1-2013 04:45 PM

但係質數如何 ? 我未搵過唔知:80:
頭像被屏蔽
計市值, 個工作間應該值30億, (未補地價)
其實各位 Ironman fans, 有幾多訂佐個棺材呢? HT 睇訂單既反應, 應該知道訂價是否有問題.
估佢都係局部穿甲……

不過佢咁出法,一路改良好快可以出隻完全換甲……
著甲就ironman , 除甲就Tony S ...
豬潤 發表於 22-1-2013 03:12 PM

呢一樣就真係難搞了,電影中的甲,只有胸甲,肩甲,頭盔是堅的,其他部件以CG執成.
下次去動漫節也可留意下cosplay IM同WM的朋友,佢地套甲要偷到好薄,
穿上後比例也會比較肥.而關節位都係用打底衫的軟物質去解決.

如用此方法做1/6,成品會比較似一隻medicom rider,即一個body上套上軟膠甲,關節位係印落件打低衫.
呢種玩法其實比較岩孩之寶做玩具,因佢地d客會單純追求玩法,而唔好對外觀過份要求.
用來做ht figure,就未必人人接受到.

好當佢好落力去搞,花勁多功夫去開發,增加的成本要用加價去補貼,隻野要賣幾錢呢,會賣成點呢.
做一隻呢d高級figure,其工時可以做幾多隻一般1/6呢?
最恐怖係,開發左一款咁既玩具,用家就如食左食神叉燒飯,不會再接受到一般figure.
用家對佢地要求又高左,即係以後隻隻figure都有新基準.
其經濟效益未必及得上以當今指標去密密做多幾款1/6,所以我唔認為ht會搞.
快快開發,快快賺,跟住又下一套片,咪仲實際.
同Mech version差唔多.....

可以慳番
kinkin6677 發表於 22-1-2013 03:39 PM

如果買都係為左個著燈body 同頭雕。。
頭像被屏蔽