Toysdaily 玩具日報

[詢問] 雙膠紙一定係二手?

係二手啊, 凡係雙膠紙都係二手啊
記住睇清楚先買啦
或者唔好買玩具應該會好D
luciferdark 發表於 20-1-2013 07:27 PM

好難唔笑,
睇下呢個 post 可以玩幾多版~~~~:43:
各位回應得好鬼抵笑.......哈哈..搞到我都想講.....不如唔好買啦.....真係千幾手都有可能架

樓主, 其實雙膠紙可以有好多可能性, 不一定有人玩過, 或者不一定有人檢查過, 甚至你擔心的是2手貨, 就算我從日網買回來的有時都係雙膠紙.........點樣界定都要睇下係邊買囉......

雙膠紙一定係二手 :43:
你可以先買比我QC玩先 ,乖乖地就會單膠紙係一手:35:

我LIKE FIGMA ,SR合金,PVC,ROBOT魂
雙膠紙咁正?!!
邊到有得賣呀?
幾錢?

PM Pls~~~~~:77:
我姑且相信。。。張膠紙貼上去之前。。。係全新既。。。:67:
不過你已經拆左。。。所以。。。係二手架勒!!
:74:
可能性:
1.有個人買左盒玩具,見到雙膠紙驚係二手所以放左,跟住循環左幾十次
2.冇膠紙係全新,一條膠紙係二手,雙膠紙係三手,日系玩具得山口式係全新
3.一條膠紙粘唔實,所以貼多幾條
對唔住,我淨係諗到咁多炸:36:
月經POST真係定時定候會出現:78:
其實市面上大部份笨大模型都係二手
好多都用膠紙封盒,全新應該係冇膠紙…
仲有行貨tamashii系列好多時都會放問卷或者宣傳單張,
大多數都後放入去,所以應該都係二手…
之前隻會場卡隆,開盒時有三層膠紙
我想隻卡隆應該俾會場職員,日本買家,香港賣家打開過~
我果隻應該係四手貨~
頭像被屏蔽
雙膠紙.係二手:^
好問題..我又搞事先:66:
有雞先 定係 有蛋先
重點係睇你對雙膠紙Ge角度姐..:38:
雙膠紙未必係二手,QC海關或其他因素都會出現新玩具貼雙膠紙。
單膠紙也未必是新貨,要呃你起左張舊貼張新都可以。
所以不用太過在意,齊件無爛,玩得開心就得啦!
不一定, 雙膠紙只需睇下2條膠紙係咪一樣大小同長短便可, 因為QC後都會係雙膠紙的!
威哥仔 發表於 20-1-2013 07:45 PM

長短一樣? :@  唔易w0
其實市面上大部份笨大模型都係二手
好多都用膠紙封盒,全新應該係冇膠紙…
仲有行貨tamashii系列好多時都 ...
COWxCOW 發表於 21-1-2013 05:15 PM

我見係斗蓬個層吸塑係幾重膠紙,可能係pack好晒時發現漏左野,或者有改動,所以要再開盒再pack過
回復 29# 神話魔人
在好多玩家眼中,不管係廠方or海關,只要俾人開過,即係二手......