Toysdaily 玩具日報

查看: 10046|回復: 35

[詢問] 雙膠紙一定係二手?

買左盒Robot魂VF-25F, 138蚊, 番到去發覺係雙膠紙, 不過買嗰陣有4-5盒揀, 盒盒一樣價錢 盒盒個盒都好新淨, 我嗰盒入面都係好新淨, 請問我買到二手的機會大唔大?!
有時某種貨品有機會全部都係雙膠紙
我遇過既次數就唔多,你咪當佢係全新lor
係二手啊, 凡係雙膠紙都係二手啊
記住睇清楚先買啦
或者唔好買玩具應該會好D:71:
ha, I don't think so.......
記住睇清楚先買啦
或者唔好買玩具應該會好D
luciferdark 發表於 20-1-2013 07:27 PM

噢咁就大獲鳥…魂限運輸盒好多膠紙!一定係比速遞員玩完先送到黎:79:樓主已中伏下次買要小心:(
不一定, 雙膠紙只需睇下2條膠紙係咪一樣大小同長短便可, 因為QC後都會係雙膠紙的!
點會二手,生產完比批發再比零售分分鐘都五六手啦,仲有個個拿起睇過唔賣去到你度幾十手GA啦:67:
未必係,如貨品未出廠發現有問題(如入錯件,都會有雙膠紙)到海關要檢查貨物都有機會開盒,不過這個機會後小,其實條雙膠紙是不是原裝你細心看是分倒的
記住睇清楚先買啦
或者唔好買玩具應該會好D
luciferdark 發表於 20-1-2013 07:27 PM

或者唔好買玩具應該會好D e句正呀:34:
唔。。。好有機會係:36:
有D高手 可以好輕易咁將舊膠紙換做新 變成全新未開
你會唔會分得到? 所以雙層膠紙都算啦 就算係單層膠紙 都唔一定全新的@@
mainy according which shop
if big shop or good will shop are better
small shop / kai wong /ins need becareful
or if U worry about is 2 hand , I sugguest dont buy :78:
雙膠紙點止二手啊
好多經手人添啊
頭像被屏蔽
一定唔止二手的機會大, 應該幾十手