Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 【至死不渝的忠貞】Metal Gear Solid 3 Snake Eater :THE BOSS

Not many people like this figure... I hope it won't end Hottoys Metal Gear figure line.

I still want another Metal Gear character figures, like Ocelot, EVA or MGS6 Raiden etc.
頭像被屏蔽
真係比佢對胸嚇襯:(
頭像被屏蔽
回復 21# neoneo

.... 當然是女喇
其實相片未能反映一切, 呢隻figure我玩上手都幾有feel 的~

讚:
-body 用上軟包膠 (當初以為係硬膠)
-服裝用心, 細節位都有表現出來
-accessories 豐富, 最喜歡件夜行衣~

彈:
-可動不足, 做唔到大動作, 我相信係body 設計問題
-頭雕唔可以話完全唔似, 只係同原來官圖有些許出入( 始終o係game入面佢都係the legend, 係big boss 的師父, CQC始祖, game 中原設就不是女性化)
頭雕好似怪怪地:30:
其實相片未能反映一切, 呢隻figure我玩上手都幾有feel 的~

讚:
-body 用上軟包膠 (當初以為係硬膠)
- ...
合金狂人rvs 發表於 20-1-2013 11:02 AM

同意,實物上手其實不錯的。原本MGS3 The boss就是比較man的,反而女性化會仲怪。作為MGS fans, 真心覺得值得擁有
i think CG always make some modifications
so it s not bad at all
男貌女身....大貨頭雕上色好一般!
話THE BOSS好MAN既朋友,到底有冇認真玩過MGS3?
BTW,雖然我都冇訂,不過超想要支愛國者:D
回復 39# adidas

我由頭至尾重複玩過十次以上,PS2, Ps3 HD, Ps vita MGS3都有,我諗覺得The boss唔man的你應該未玩過:66:
回復  adidas

我由頭至尾重複玩過十次以上,PS2, Ps3 HD, Ps vita MGS3都有,我諗覺得The boss唔 ...
kenso23 發表於 21-1-2013 01:54 PM

呢位兄台嘅閱讀理解能力實在令人汗顏
:(
回復 41# SaintMC

每個人有唔同睇法.....你可以話佢內心有女性一面(作為一個母親),但我認為佢外表,說話,處事甚至比big boss更man!男人可以女人形,難道女人唔可以man?除非閣下認為The Boss是一位可愛漂亮女生,那我就真的汗顏了........
回復  SaintMC

每個人有唔同睇法.....你可以話佢內心有女性一面(作為一個母親),但我認為佢外表, ...
kenso23 發表於 21-1-2013 04:44 PM

冇人話過THE BOSS唔MAN
事實上你講緊果位兄台都批評緊果班話THE BOSS"太MAN"嘅人其實冇玩過MGS
結果就係你死都要以為人地話THE BOSS唔MAN 重要覺得人地話THE BOSS"好可愛"
就連我話你理解錯人地講嘅野 你都要理解做我覺得THE BOSS唔MAN
其實由頭到尾都係你理解錯人地講嘅野
根本冇人覺得THE BOSS唔MAN
究竟你小學至中學時代嘅中文閱讀理解有冇合格過????我真係服X左你
個頭上色正但係分唔到係男人定女人( 打開心口都分唔到)只係似美型男頭:56:
其實Man都可以好多方面嘅,性格剛強可以係Man,個樣TB嘅都可以叫Man... 何必為咗一個形容詞傷和氣? :38:

講真想買嘅大部份都係MGS fans,咁對fans嚟講最基本就梗係似原本隻game嘅角色啦!咁老實講呢隻detail非常好,但係個樣真係掙咁啲.. 耐何出面唔多The Boss figure,對佢有大愛又接受到呢個頭雕咪買囉! 最緊要買得/玩得開心! :61:

我自己呢,就對支愛國者最有興趣;但係接受唔到個頭,所以都係入咗蛇叔就算啦 :38: