Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 一架只出場幾秒既迷之韋基利 VF-4G

無野好講,一個字:正:handshake:
頭像被屏蔽
:63:d件野太毒啦
謝謝大大o既好報告
late support , 火星人
very nice photos of a very nice toy.  support.
出場幾秒既韋基利:71:
genesicgaogaiga 發表於 16-1-2013 04:05 PM
對,就係呢隻
對時上某日本blog見過,已經覺變battroid個設計有d複雜,應該話唔係太似以往vf系列既影子
師兄非常好波 :$
呢幾條菜都好正:71::71:
好正!Ching啲相更正!

同意Ching所講,隻4G變型結構真係做得好,變得有心思但實淨,真係考心思及 ...
你好 發表於 16-1-2013 11:43 AM

我住外星所以只可以 online order from japanese site.:unhappy:
個 stand 係好耐以前買落, 都係 online site
另我只係用滲線筆滲線, 冇落 top coat :64:, 因為我有消光恐懼症:unhappy:

加工後,再靚啲!!  
希望可以平返啲...
ba2784 發表於 16-1-2013 01:36 PM

真係正到冇朋友架! 買啦! 買啦! 係 Yama 菜菜粉絲就買啦! 心郁郁呢! 買啦! :58:
我都算執返身彩呀, 冇 pre-order, 但係可以用定價買到, 又忍唔到用 express shipping, 到貨又唔駛俾 duty! 今年個頭真係開得好呀! 睇黎今年分分鐘快過德哥搵到女朋友先呀...:34:

應該算係y社部份可以較放心玩既vf,有好多金屬joint
至於變形設計,到底有冇諗好晒真係唔知,只係記得多年 ...
紫月葵 發表於 16-1-2013 03:42 PM

係呀! 係呀! 好多金屬 joint, 玩得好放心呀! D 金屬 joint 又夠實淨, 低贊呀!
而我記得當然 D 資料集度 (我應該好似都仲有一兩本剩) 係冇話佢可以變型既, 如冇記錯的話, 漫週同 A-club 有講過 flashback 2012 裹面一條輝架 係冇得變做 battroid mode 的.  因為只係近呢三四年至開始識玩返菜菜, 所以唔知有隻 halfeye 版.

呢隻野, 變形都幾夾硬來, 不過FRIENDS向.....................無法!!
馬仔 發表於 16-1-2013 04:28 PM

個 look 絕對係! 我初時都只諗住玩飛機 mode, 學一條輝咁拎住黎 fi, fi, fi 咁就算, 但後變完實物之後, 真係佩服到 yamato 五體頭地! 唔只個變型 mechanism design 神符其技, 連外型都可以張架咁怪雞既機搞到咁型仔, 冇得講, 一個字...服! 玩完佢後玩 VF-171EX 上 super parts, 隻 171 真係變到我媽媽聲呀!:53:

BTW, 感激各 Ching 的所賞! 係未搵到女朋友前或未俾老婆發我難喳前, 2013 會繼續用 heart 黎玩玩具! :35:
係fighter先覺得靚仔, 變形後好鬼核突:70:
如果出齋fighter mode又賣平D就即入
三個mode都喜歡, 希望可以平D入
Your post is really poisoning......:68:
師兄滲完線隻野真係超正.....

而且本身fighter mode 好正....人仔mode就一dd角度啦....個價就真係貴左d (雖然苯大食炒價都差唔多)....不過仲係有阻力...十五十六中....
回復 1# hondacl7

CHING, 小弟剛剛學人玩菜, 請問滲線的話用咩油好呢?
同埋係咪開到好"熙"噤滲呢? 因為未滲過線, 請指教:shy: