Toysdaily 玩具日報

查看: 84466|回復: 46

[玩具報告] 一架只出場幾秒既迷之韋基利 VF-4G

一架只出場幾秒既迷之韋基利! TV 版時只係一條輝訓係醫院時手中的玩具, 仲要當佢聽到福卡既死訊時, 跌難埋... 之後就到 OVA Flash back 2012 時, 明美首天使的油畫的 MV 裹面, 只係一條輝渣住佢飛過兩秒, 就係咁多

但係就係呢幾秒, 冇秋過, 冇變過型, 就都已經俾佢飛機 mode 深深吸引鳥... 雖然成三十年前的 design, 個 Fighter mode 都真係靚到不得鳥! ^_^

願本見咁貴唔捨得訂, 不過 released 左之後見現貸冇炒起到就忍唔到手入鳥... 收到後一開盒就即刻放晒成副心機去滲線同貼膠貼!

TV 同 OVA 都係冇 Gerwalk mode, 不過雞雞 mode 都只係屈對腳落黎, easy job

Full Gerwalk mode, 就張兩支 engine 前的機槍屈對手出黎, 因為設定係冇槍, 所以拎 VF-171 EX 支槍俾佢玩

機頭太重太長, 機身太大, 所以就算八字腳都好難企得穩...

手又太細隻, 腳又太幼, 都係 VF-1 Gerwalk mode 靚仔 D

原本唔想變 Battroid mode, 初時次次睇完佢個 B mode 都想嘔! 完全係監粗 lee ar! 為隻 game 而張一架唔變得身的設計監硬整到佢變得, 老變咩!

不過咁貴買佢返黎, 點都要係咁易變黎影返兩張相啦... 你睇幾 Q 怪怪相!

但係玩過又幾好玩, 擺埔士擺得好又幾型喎!

都係用返 VF-1 支槍順眼 D

今次隻 VF-4G 個變型真係睇得出 Yamato 既誠意同鬼斧神工的 design

連跪底都好跪得好自然, 如果可以雙手拎槍就正呀!

佢個變型 design 係好過晒 VF-1, VF-171, VF-25, VF-27 同 YF-29. 而且感覺好實正! 又其是機頭屈落黎做大脾隙果位, 直頭係考奪天工!

真係齋睇樣就小喇叭, 原來見實物係誇啦啦! 直頭同世上冇醜的女人, 只有懶的女人一樣... 世上係冇醜的韋基利, 只有懶的玩家同一道理! :P

同 VF-1S 排排企, 邊個靚仔 D! 呢隻都係有買貴冇買錯! ^_^
但係而家掙扎繄究竟用飛機 mode 剩係 battroid mode 入櫃好...

同一條輝 VF-1A 比比, 架 VF-4G 好大架呀!

同 VF-25S ver. 1 比, 就更係 VF-4G 靚好多啦! 不過如果同 VF-25 renewal 比就好難講, 不過太懶唔鬼變返 D renewal 去 fighter mode... :P

同場加映等你再版等到勁都長既 VE-1

可惜你同其他正野一齊收到, 難免俾忽略, 但係我都算係咁, 唔訓都幫你滲左線呀!

呢架都係出鏡出得果幾秒! 仲要係路人丙渣不過身為 Macross 粉線, 都要照入!
It should be VF-4G Wor....
VF-X seem to be looked like VF-1
It should be VF-4G Wor....
VF-X seem to be looked like VF-1
嘉美尤 發表於 16-1-2013 11:16 AM

corrected:64:
Looks great! :shiny:
師兄,你整得兩架機都好靚呀,
影得又有型。
支持!
:71:

希望 TD 多番 D 呢類 post。
好正!Ching啲相更正!

同意Ching所講,隻4G變型結構真係做得好,變得有心思但實淨,真係考心思及功夫!

仲要隻4G有別於新菜嘅時尚味道,佢有一種淡淡嘅經典菜味!:73:

Ching想請問你隻VE1係再販來嗎?菜檔?How much is it?

另外個Stand邊度仲有得買呢?搵唔到。

另再想請教,Ching滲線後會否加top coat等?(因見效果好正,我都想學吓)
Coooooooooooooooooooool and support here again! :)
ching滲得好正呀!!:$

內容又風趣幽默!!!:DD
加工後,再靚啲!!  
希望可以平返啲...
佢ge感覺我真係頂唔順
支持yama菜!更支持滲線黨!:71:
應該算係y社部份可以較放心玩既vf,有好多金屬joint
至於變形設計,到底有冇諗好晒真係唔知,只係記得多年前halfeye出過呢隻既首辦玩具,外型同變形都有9成似
應該算係y社部份可以較放心玩既vf,有好多金屬joint
至於變形設計,到底有冇諗好晒真係唔知,只係記得多年 ...
紫月葵 發表於 16/1/2013 15:42

呢隻野, 變形都幾夾硬來, 不過FRIENDS向.....................無法!!