Toysdaily 玩具日報

查看: 7918|回復: 29

[分享討論] Denny Kim 收律師信

佢本人在FACEBOOK講11月起收到來自DC Comic, Fox and Warner Bros的律師信.希望其Iminime's team的出品冇影響:38:

Not surprised :(

It is one thing you sculptured famous people, it is quite another thing if you start making action figures based on TV shows, movies.

The actor/actress may turn a blind eye on you but the TV, movie companies are not so forgiving. :49:
賣冇Licence野,佢可能比較高雕左:42:
佢呢期係太威
之前用yahoo群組同sideshow都還好,
後來搞購物頁動作係太大嘅.
人地電影公司本來唔想告你(告到你破產都未必夠律師費)都逼住要告
頭像被屏蔽
我覺得係大公司懶注重質量, 睇唔過眼姐, 見mel仲preorder, 就知無咩野啦.
呢種事遲早發生,你出我出個個出,
而且仲越出越揚,越出越貴,
唔告佢,會對買左版權o既公司好唔公平.....:38:
雖然我係佢VlP,但我覺得佢太張揚喇,仲差不多開埋名咁滯,其實算佢收信收得遲啦
我都有入佢既商品......都擔心日後商品既發展, 希望佢盡快解決啦

講真, 這個情況應該係佢發展到咁既規模前就要考慮到既...........有時D野走灰色地帶都唔係咁易...
回復 8# Dr.AL
同意,冇"拉臣",仲要定價咁高,
唔俾人眼紅就奇....!!!!!!
回復  Dr.AL
同意,冇"拉臣",仲要定價咁高,
唔俾人眼紅就奇....!!!!!!
kafai1978 發表於 16-1-2013 11:54 AM

定價其實又唔算高,手工頭雕素來咁上下價,貴幾倍都仲有.
係HT將超像真頭雕平民化之前,一直都係咁賣法~
HT之後亦無變.只係由HT同M記入門玩家唔覺啫.又唔係Denny特別搞出高價手工頭雕呢件事
問題係佢出晒品牌名,又由業界默認嘅個人製作坊模式轉成公司模營業式先係問題
好心賺左咁多就試下攞"拉臣" 出啦,d 野又吾係差~
btw 有無ching有入佢隻morgan freeman 頭??
破硬產.........................................
佢隻管家頭好正, Y記BID 到廿魚, 想入都唔易:unhappy: