Toysdaily 玩具日報

[其他] 恩..感謝答過我問題的人(字海)

首先很抱歉..這是一篇字海..用開的UPLOAD圖片網死左...
事源: 我係到問過邊到有可以訂或者買賽車初音未來2011 初勝.ver.
(可惡,連結都唔比我發=  =..算吧..)

事發經過:
就係琴日,入左賽車初音未來2011 初勝.ver...
就係大家口中說著的賊船見到現貨=0=意外地'連特典,雖然我不在意特典...但日本人就系對特典兩個字冇抵抗力..搞到D野貴哂..黎到香港再貴= =
店主話都賣到200蚊= =果下我真系想講.我唔要特典可唔可以平番200比我= =?於是我就深呼吸左一下..開口...
(呼氣....冇問-   -然後比錢..)<<<

感想:
就我自已黎講,呢個價算系咁..其實我事前參考呢隻初音既價錢...
就例如睇過日本YAHOO拍賣..有日本仔放萬6蚊日元..兌番成千幾蚊未計運費=2千HKD(嘔血...)
亦都睇番以前D人既開箱文..主要都系台灣..都成3500-4000台幣..兌番都9百幾接近千蚊HKD...
所以我覺得呢個價..見仁見智啦=  ='有錢的可以收藏一下....
我都同大部份人一樣只不過系打工仔= =自玩FIGMA開始..直到而家1個月買1隻= =

題外話:
又回到前幾日比我BID番到隻>命運守護夜<入便既 RIDER...= =正貨品呢..$360..OTZ..
唉..荷包肝硬化..然後就是超敗家>w<
但我亦然想搵番以前D FIGMA..好似關羽呀BRSB呀咁..(又系唔知邊到有得訂).

呢個區真系唔錯..感覺大家都好活躍好有愛..以後再有問題一定會再黎求教....

又回到前幾日我BID到>命運守護夜<入便隻 RIDER...= =正貨品呢..$XXX..OTZ.

世界真係細,我差D出手bid左你隻rider,你睇返個問答:34:
我向最後5分鐘想落bid,不過諗清楚佢未係我首選,所以都係算數訓教!

你講o個隻初音我都o係o個度見過, 不過知道有再版就決定等再版算了。
我之前都高追左Gantz 隻figma,價錢平隻初音十分一,
對我黎講figma去到一牛真係太誇,
不過買到心頭好都係值的,希望你玩得開心。=D
回復 2# bbq1120

下@@有冇咁岩呀..咁真系好細喎....
其實我果下都一樣諗住得就得..唔得算數...我一11點落完BID最後就熄電腦訓教..
回復 3# nestlch

我見到YHAOO拍賣呢隻初音..$99起BID..不連特典...
哎呀~點解唔等多一陣呀~~日本果邊既再版就出貨了........
其實師兄手上呢盒分分鐘本來係小弟的.....
當時諗住無視價錢入手但係及時俾我知道會再版....所以我落訂待再版.....
不過難得係自己心頭好~當然替師兄高興~唔知師兄有無入埋1/8果隻?
宜家唔知咩原因周圍都回落正常價
Please amend the price cause cannot post exact price here. Check our R and R for details. :64:
回復 6# 密斯威爾

哦=  =原來世界真系好細..我對於FIGURE無乜興趣...
1隻都冇...但我個人感覺大家都熱衷於FIGMA果隻...
1/8呢隻我見有好多貨囉= =最近行完..好似間間都有咁...
另外對於話等多陣方面..我自已黎講真系趁早入比較好..
事關自已可能就黎會無野做=W=....
回復 7# Douglas.M.Saint

oh..i see.. i feel sorry about that..thank for your remind..