Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 御姐喵劇場HBR篇-終章 我一直在你身邊

上集http://toysdaily.com/discuz/thread-196745-1-1.html
最近因為一些私人問題而停了兩個月沒拍,今日有點空閒所以再開拍,
今集雖然係結局,不過會再有個後日談的

紅莉栖,梓喵,BRS:大家好~
紅莉栖:因為種種大人的理由,所以今集與上集相隔了很久,請各位見諒
梓喵:咁…上回提要係…我忘記了,BRS,你記得嗎?
BRS:抱歉,我忘了…
紅莉栖:我也忘了呢…
紅莉栖,梓喵,BRS:…請各位細心欣賞今集的結局~

梓喵Decade:紅莉栖, BRS,上吧!
紅莉栖OOO:你上集的Bug好似消失了
梓喵Decade:因為編劇係重新拍攝嘛

霞:哼,放馬過來吧!我只要一招就收拾你們

梓喵Decade:就睇下你係咪真係咁勁!喝!
紅莉栖OOO,BRSB:喝~~!

霞:我只要一招就收拾你們,因為很重要所以講兩次!

霞:超!越!善!惡!螺x13旋!

紅莉栖OOO,梓喵Decade,BRSB:嗚呀~~

霞:Wryyyyyyyyy!貧弱貧弱!

霞:看來只有你能滿足我呢,零!

零:我幾時產生了霞係Dio的錯覺…霞!這次我不會再輸的!

零:喝!
霞:哼!

另一方面
???:BRS,BRS!

BRS:這聲音很熟悉,是誰…

初音:BRS,係我啊

BRS:初音?真係你?

初音:係~

BRS:嗚…初音,我一直都很掛念你,可是...很抱歉,我始終都救唔到你…

初音:現在放棄的話,戰鬥就會輸!

初音:要記住,我一直在你身邊的啊,你唔係自己一個的

初音:回去吧,回去繼續戰鬥吧!
BRS:初音!初音!!

BRS:嗯…初…音…

BRS:梓喵,紅莉栖,感謝你們幫了我,接下來由我去做就可以了

BRS:初音,你會在我身邊的,對吧?

霞:無駄無駄無駄無駄無駄無駄!
零:我果然產生了見到Dio的錯覺!

霞:弟弟啊,這次我不會手下留情的了
零:霞…

霞:再見了!
BRS:等陣!

音效:Joker!

音效:Joker!

BRS:變身!

音效:Joker!Joker!

BRS JokerJoker:我就係假面騎士W-JokerJoker!

霞:竟然用咁多頁變身!?

BRS JokerJoker:雖然係第一次出場,但最後一擊了!
音效:Joker! Maximum Drive!

BRS JokerJoker:Rider Kick!

霞:一個人的Rider Kick能打倒我嗎!

初音CycloneCyclone:我們並唔係一個人的!

霞:喂,這是幻覺吧!

霞:嗚呀~~

BRS:初音…
初音:BRS…

梓喵:喂,紅莉栖,覺唔覺那邊好閃?
紅莉栖:對呢,很閃啊~

BRS:咦?你們唔係受了重傷咩?
紅莉栖:我們不退場就會搶你戲
梓喵:所以我們一直都在食花生~

BRS:竟然又係這個理由…
初音:嘛,別消沈吧

BRS:救回了初音,又打倒了霞,之後有咩做?

紅莉栖:等編劇整後日談啦~

紅莉栖,梓喵,初音,BRS:所以呢,後日談再見,Bye~
本集完?等陣…

零:喂你們係咪忘記了我!
真係完喇~

其實本來的結局唔止咁,會加埋紅莉栖暴走的劇情,不過咁會令紅莉栖搶了BRS戲,而紅莉栖暴走的影響預定係下季的重要劇情,所以紅莉栖暴走會另拍外傳,詳細會在後日談交代~
嗯...一開始說的私人問題其實係達成了契約,然後幾乎每天都執行契約,所以唔得閒拍,上星期契約終了,消沉了一星期後就繼續拍...至於契約是什麼意思,我不說了...
下次再見吧!
樓主要執行契約成為魔法少女嗎:66:
樓主要執行契約成為魔法少女嗎
金大大 發表於 13-1-2013 10:45 PM

每晚都打魔女好唔得閒啊~(誤