Toysdaily 玩具日報

[GUNDAM] 木星戰神!! 披甲盗王高達 (土豪金色)

今次入手 X1FC 除了一些私人原因 主要是當 X3 公佈後覺得很超值 加上接受到它的外形便買下了

事實 X1FC 可玩性很高 武器超多 不過最形的披甲卻最阻手阻腳 十分矛盾

另一方面 crossbone 的人氣真不太高颇为可惜

上金真係唔掂,可能要連黑都上埋金先好睇,真係白色先好睇~

我有入之前果隻,覺得x1fc真係抵玩好多,少塊布但多成堆武器~

其實cb人氣唔低的,話哂第一隻ur機(可能有人明我講咩的)
而且如果人氣低, 一來唔會有mg,二來鋼七係cb完左n年先出,而家仲有ghost,cb人氣其實高,只不過無動畫化而矣
顏色好唔襯{:1_201:}
回復 1# chsimon

土豪金:!很大膽的塗裝, really nice:71:
謝謝大大的作品分享
配色好特別呢.. 不過個人麻麻地呢隻金色
我岩岩睇哂海盜漫畫 感覺機設也太帥了吧

我有入之前果隻,覺得x1fc真係抵玩好多,少塊布但 ...
zeroeo 發表於 28-11-2013 01:59 AM

:35:i know UR
係呀 無幾耐之前先有隻MG X2 遲下又有隻X3

我有入之前果隻,覺得x1fc真係抵玩好多,少塊布但 ...
zeroeo 發表於 28-11-2013 01:59 AM

我明啊!!
我9月先開始玩GGFR,要整佢出嚟真喺好辛苦
最後28分鐘先砌到!

BTW樓主嘅作品配色修改下會比較好,金色可以接受,但喺同金屬紅混埋真喺唔太順眼...
再接再厲!!:71:
cool color scheme{:1_221:}