Toysdaily 玩具日報

[改造交流] [模型改造] 完全變形!!! Gundam Delta Kai

回復 14# 歐叉獅子

多謝! :64:
分享一下, 大家比吓意見, 交流一下~:71:

下一隻應該係 MG Nu Gundam Ver. KA :!

期待下一次再發帖~:77:
强!!!………………:71:
回復 15# BoAkawaii

「咁樣Delta Kai就唔洗比人分屍先變到形~」
好同意大大呢一句說話!!!:74:
當初有呢個唸法都係因為對呢一樣野不滿......

自己一直好少買「變形」系既HG係因為自己真係覺得佢個「變形」好搵笨......
折開哂換咗個心, 再組裝上去, 咁都叫變形, 自己接受唔到......:64:
nice modification
回復  BoAkawaii

「咁樣Delta Kai就唔洗比人分屍先變到形~」
好同意大大呢一句說話!!!
當初 ...
豬潤 發表於 12-1-2013 09:34 PM

我同Ching都有同一種不滿, 由HGUC Z開始已經不滿~
好彩而家出咗一隻能夠完全變形嘅RG Z :$

90年代出果隻HG Z都唔洗分屍變形, 只係拆頭同腰嘅件, 2000年竟然要分屍, 冇嘢下話? :@

不過真係好配服Ching嘅改造功力, 小弟真係大開眼界 :handshake:
回復  歐叉獅子

多謝!
分享一下, 大家比吓意見, 交流一下~

下一隻應該係 MG Nu Gun ...
豬潤 發表於 12-1-2013 09:21 PM

下一隻MG KA NU會改造嗎~? :handshake:

小弟都整緊隻EVO NU, 未完成, 比起Ching, 見笑了 :(

回復 21# BoAkawaii

MG Nu Gundam Ver KA未有唸住呢方面既改動…
不過等齊埋double funnel之後先開工…
唸住幫佢加燈…

套件未齊,未詳細研究加燈既可能性…
希望可以喺將來再同大家分享Nu Gundam既改造!

大大都改得好好呀!
自己對呢方面既整形係零認識…
未試過……

加油!期待大大作品!
回復 20# BoAkawaii

自己真係好耐無整HG了…
對上一隻是熊霸…
如果是可以變形的HG......
就真的記不起了…
可能是孩提時代的回憶…

笨記多年經驗,要變形其實應該沒有問題…
無奈應該是成本吧……

也很感激笨記會出MSV的機體同時,還出一副這樣好的骨架!

不過仍然希望笨記的HG可變模型會改進一點…
very nice mod.  support.
wow, great job, brother~~
ching 呢個作品真係好正, 一定要讚...:71:
高手作品 :shiny:
植入骨架,一個字勁!support!!!!不過我見過一位香港模友隻144(不是HGUC) NU,自製骨架加超可動,仲有360度全天候駕駛倉加LED,睇到目瞪口呆,個位好似叫Kaku大,得閒去睇下佢d作品呀
回復 28# 麻友

:64: :64:
多謝支持!!!

等我得閒揾揾嚟睇吓先~
多謝推介!:71:
厲害呀!果然係大工程呀!
感謝師兄的分享!:71: