Toysdaily 玩具日報

查看: 12035|回復: 36

[個人收藏] SIC 的情與景 第二彈 ~ 死亡的城市 序章 (未完成上色)

皆さん、こんばんは! ^ ^:61:

大家好:65: ! 細佬我好耐無post野la! 計落之前既Marvel 場景都有半年無出場景!

好! 事不而遲,出圖

今次主角就係.....

Agito Shinning Form & MACHINE TORNADOR !!!!!

今次我既 Agito同過往好多強力大大既自改有d唔同,通常佢地既改法就係全用Sic 40 Agito加造形畢地去改出SIC造型師係Hero Saga既造形。
但我其實好憎好憎40既龍頭,真係好鬼死核突!! 相反Sic 20既Agito狂野得黎又有劇中帥氣一面,另外佢係腰帶不但用金屬模黎製造,而且好有初期SIC野性同原創一面,最後 我思前想後,我一方面想增強agito既活動能力(大家都知前期既<可動>係幾好la):50: ,一方面又想保留SIC 20 Agito 既特色,就將係Y牙虎 bid番黎既Sic 40 Agito 肢解,用左佢既手同腳黎結合Sic 20 既上身,做成我心目中既Sic Agito Shining From la ! ~

場景我一貫照用珍珠板作主體,今次主題係我好好好.......鐘意既電玩黎做構思既!! 我相信無人會覺得係會有可能match到! 講番場景方面我用左原子灰做地坑同火堆,未上色係因為天氣太凍(有玩開模型既人就會明la!:45: )

而我亦想作新嘗試(其實覺得好過癮)用假水當水坑 (未上色所以未做住)

又用天拿水去溶發泡膠做磚堆

最令我覺得好玩既就係果d報紙! 我先係孤高seach一下相關既topic,先知道呢個電玩係網到出報紙(好得意),然後用word 改一下大細,再用printer去print佢出黎!
報紙燒焦既效果就真係用火燒,但要相當小心,因為我試過成張燒&#30528;左,變哂灰:79: !  

最後提提大家,下個場景細佬將會用報紙既內容去做la!! 你地估到我天日就補多張相! HeHe..!    (但我同搜集緊材料同figure,所以會不日完工,敬請原諒:36: )
:77:支持樓主,情景我最喜歡欣賞,不過更佩服將整個過程寫低之人。:71:
報紙我唔知點解想起電王的OP
SIC 20 真係唔改唔得,不過可以用&#21874;新得來又平既骨架改可動都得既。XD
回復 2# Mr.九流

多謝大大支持! 我係見之前大家都有興趣知道製作方法所以講埋^_^
希望你睇得開心la!
回復 3# 多其

電王op? 哦! 你指燒日期果到? 我都無諗過添=_=‘‘

但大大你既艾迪亞(idea)非常好ar!

將來有機會,我實會用落電王果到!

點都好 ! 多謝大大支持
回復 4# hondaho

其實細佬我第一次改sic,所以吾多知點改,希望大大指點一下我啦!
好期待!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
等我買定花生睇好&#22050;...:58:
Add marks first and wait for your result! :0

Support as a die hard SIC fans. :shy:
加油, 支持你大大
加油, 繼續努力, 支持你大大
Bioharzard/Resident evil?
回復 13# lagann

Woo! 終於有大大估中la!

好! 今晚補張相先。^_<*
回復  hondaho

其實細佬我第一次改sic,所以吾多知點改,希望大大指點一下我啦!
aesopw15096 發表於 7-1-2013 11:24 AM
我都冇改過SIC,不過你都改得幾靚啦。