Toysdaily 玩具日報

查看: 9394|回復: 18

[玩具攝影] 最有型有款的7吋SUPERMAN~DC Direct Justice League New 52 ~

早排Justice League New 52 We Can Be Heroes 7-Pack Boxset先行
然後逐個出 ….
單體當然無BOXSET咁抵玩但好在會有d 唔同
即使早入手BOXSET的玩家單體都有其吸引力
雖然只限某d Heros….會有多左配件武器
生產商這樣區分新舊玩家通吃的做法
足夠令到買左BOXSET的谷氣

根據漫畫NEW 52 justice league制作停不了的 FIGURE攻勢
見過壽屋近排出左隻金屬油S MAN PVC
神態傾向日本人化
而且上了金屬藍色色水靚就靚
考慮到擺唔耐會好快笠黐黐問題
就入了e款可動

因為心囗有個S字所以我叫S MAN
入手了這盒SUPERMAN
SUPERMAN唔使多作介紹
這個S MAN當然有唔一樣既地方
容後補充

先看相吧:73:

係唔係好正呢

硬素體披肩用PVC

可動關節做得唔多
肩膊關節好緊實
每次扭都會手指痛

樣正身型靚站立見氣派
有臺型的S MAN造型正遠勝其可動

咁多隻S MAN中我認為最有型有款係佢
Justice League New 52 ~SUPERMAN

補充: 頭雕唔同禮盒裝
http://www.youtube.com/watch?v=11rFPe8VpBk
我比較鐘意這盒單體版

額頭稍微有少量頭髮放下
樣比較年青望落冇咁有佬味
觜邊比禮盒裝更有自信

不過我e盒都唔例外百臉部破損
隔著反光吸塑外面係好難察覺的

頭像被屏蔽
本來幾有興趣,可惜佢d關節.......
回復 6# avengers2012

絕對同意...

new52既價錢真係好吸引... 不過可動咁...入唔落手
    :56:
支持支持~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :$ 我買梨都係擺,唔係玩可動~ :p
回復  avengers2012

絕對同意...

new52既價錢真係好吸引... 不過可動咁...入唔落手
charice1219 發表於 5-1-2013 07:43 PM

尋日見到另一盒batman+superman comic boxset, 造型同價錢都好吸引,可惜又係可動關係,放棄
套裝我都有見過
只係play art kai一隻batman既價錢
DC Collectibles Batman: The Dark Knight Returns Figure Box Set
http://www.youtube.com/watch?v=M_EwpVXO35U
一盒有4個又夠大隻算係抵玩的
可惜造型唔係我接受到既類型....

支持支持~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  我買梨都係擺,唔係玩可動~
darknight 發表於 5-1-2013 20:07

淨S MAN嗎?

有冇買其他成員啊!
回復 2# 純白騎士姬Saber

我入左BOX SET :he:
Support!
開頭見到出Boxset,有點揼心,
但現在看到單pack都幾好樣,順氣哂:51:

此系講可動就無野好講,買來都係純罰企:67:
不果論造型,真係靚到無朋友,
之前的海皇子和綠燈都好靚
回復 12# spreroy
:77:

隻S MAN唔係我杯茶:he:
仲有3隻要買過
比著我就後悔了....:DD
回復 5# 李露MEI
十分同意你多加關節既講法

DC DIRECT從BATMAN開始可動方面冇進步過:67:
今次正義聯盟NEW 52只係執靚左造型