Toysdaily 玩具日報

查看: 10796|回復: 38

[分享討論] 2012 年總結 + 10大愛

2012年,世界末日年,但最終也沒有來 所以玩具還要繼續買...:34:

回想今年後追了不少玩物,最深刻是被好友推薦去睇「驚爆危機」、「魯魯修」。

之後就死了,重入埋Robot魂坑。 :68:

由原本得一隻龍神丸...

(當年買過3-4盒Robot魂,但之後放出去,龍神丸是當年賣剩......)

暴增到現在35盒,由於不少是後追所以價格都夠火喉......

現在還有蘭斯、艾比安未攞,打算下周先,又可能是今日。:44:

萌系主食不數了。:DD

好了,不說廢話,來個10大愛先。

10. 黏土人 聖誕初音

足足陪了我成個聖誕,日日望住,好感度日日升,亦成為本年第二愛的黏土~:)

配合「黏土人可以交換配件玩」的特性,套聖誕裝成了個萬能匙,太感動了:$

唯獨價錢問題而降了不少分...:44:

9. 黏土人 奈葉 MOVIE 2 ver.

因為是高可動版,玩性不俗,重要是平時不太想我買咁多的家人送,不多不少也是一份心意,是個美好回憶,在我心中已佔了一定的比重,

就因為一份感情,所以勝過自己掏錢的聖誕初音。:shy:

話說今年黏土都買多了...:sad:

8. AGP 淡雪

因為那配色太啱我口味,還有小肚肚,10大決定!!請別打我:68:

7. Robot 魂 紅蓮聖天八極式 彩透ver  附加能量翼

魯魯修最愛機體,以當年來說可動不俗,加上巨翼型爆燈,也是我後追最大目標!!

點解買彩透?一來實色難遇,二來我怕佢出ver.2...:44:

即使出ver.2 都重有個「這是彩透限定」安慰下.......

ps. 同期的蘭斯也不錯:35:

6. 千直練 紅蓮螺巖

不論造功、上色、可動都是高水準,能夠列入十大是當然的,可惜定價高...:44:

如果出到天元突破,真的太好了。:$

雖然哩隻已經好滿意,但SR超合金應該也會入。:78:

5. PVC 小忍

自己送比自己的生日禮物,點會冇愛。:DD加上好微笑出產,質量還算有保證,當日一出就賣晒現貨,最後比火喉價入手。因為開訂時我都未入手辦坑。:49:

4. SHF Ankh

上色華麗,又有巨翼,加上ANKH哩個角色到現在還滿深刻,10大無誤!:$

3. SR超合金 勇者王(再販) 附加鍵1 鍵2

買到想爆粗的一次,直到今年先放初買再,之後真的好正...:$

3月重有隻金版送嚟,可以兩個造型都展示了。:$

GGGG都快來啊...:sad:

2. Figma IBRS(BD)

好貴但冇後悔,那大砲那巨刀那火焰那無表情的臉那那小腰腰那小肚肚那洗衣板那緊身短褲那大腿的肉感那.........

咳咳,失禮了。:shy:

總之鐘意BRS的話,買返套初回碟支持也不錯呢,還滿豪華哦。:shy:

終於到第一位了 由年初竉幸到年尾 那就是....................

1. 魂SPEC 黑百合&小黏 琉璃醬

(喂!為何是兩件!!)沒所謂啦~ 年初到年尾都是一齊DISPLAY。:DD

黑百合不用說,好物一件,三段甲重現,眼淚面,加上自己對黑色機的情意結。:$

琉璃醬,好蘿莉一位。:shy:

10大就此完結,現在貼下哩年影了相的玩物,都是些今年入手

得映司是今年入

BLACK只是順便貼下

謝謝觀看

預祝各位新年快樂~ 下年繼續找到心頭好~

話說下年D預定已經去到7月 D真公司的行動迅速呢............                    
Why buy 黑百合 so late?  :^

Support for your year end report and Happy New Year! :77:
隻black影得靚過實物:71:
Why buy 黑百合 so late?  

Support for your year end report and Happy New Year!
Douglas.M.Saint 發表於 31/12/2012 11:39 AM

THANK YOU~

因為都是上年哩個時間睇動畫 加上出個年玩拉打多 所以冇點留意:shy:

貴就貴 嘛 有愛就沒所謂啦 反正玩得開心:DD
隻black影得靚過實物
blackrx188 發表於 31/12/2012 11:42 AM

所以強烈要求VER.2:*
1,3位我都好想入:53:
部份相曝光太多,試下執一執對比會靚好多。
頭像被屏蔽
部份相曝光太多,試下執一執對比會靚好多。
hondaho 發表於 31/12/2012 12:35 PM

的確 但都費事執了 因為不少想重影...:oh:
你影到隻新生夜騎D籃色好靚~

另外好多c兄都放Ankh上十大,呢隻果然係好野!
EricBanana 發表於 31/12/2012 12:41 PM

多謝:shy:  

Ankh真的是好野 但唔知佢D紅撑到幾耐:oh:
1,3位我都好想入
Aaron 發表於 31/12/2012 11:59 AM

勇者王現在反而是D件唔抵買:42:

我有D想要返鍵4:63:
樓主D相影得好靚:71::71:
隻勇者王好型啊!!!:D:D
sing君大曬冷呢:DD

唔唔....少一點愛也不能這麼起勢地後追呢...
有萌又有燃~ :)