Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: FIVESO

[SD系] LEGEND BB 傳奇的武者 ~武者號斗丸 !!

號斗丸我都入左,我去買個時已經得返最後一盒,隻手即刻納左佢:x

希望legend bb可以出紅零斗丸同天零, 三大主角我都好鍾意:D
快手:71:
我又消光又上色、每日砌小小,我唔心急預計一月中先完成:78:
回復 1# FIVESO

請問最後套甲是否這盒模型的?還是另外模型的?:77:
回復  FIVESO

請問最後套甲是否這盒模型的?還是另外模型的?
hompage 發表於 30-12-2012 02:39 AM

果4件裝備係來自其他三盒模型 (樓主介紹中,有張圖介紹的天鎧王、羽荒斗、武零斗)
記憶中天鎧王是胸甲,武零斗是頭飾,羽荒斗是劍 + 肩膀貼紙
原本是給舊版號斗丸使用,樓主將它們安裝於新版上。
可以考慮用來改爆王呢~~
快手
我又消光又上色、每日砌小小,我唔心急預計一月中先完成
mokfung1985 發表於 30-12-2012 12:43 AM

慢工出細貨!!期待成品分享!
回復 20# 鐘樂佳

得天鎧王有....:Q唔知另外兩隻會唔會有特價呢....:he:
現在天鎧王都好似要7,8草野...
魔龍劍士zero又是出得非常好!!!
記得當年bb戰士得迷你戰士系列出過~聖龍騎士 zero(元祖唔太清楚......)
配上bb戰士的聖龍機,玩得不亦樂乎~~~

話說SDX好像也要出龍機了........ FIVESO 發表於 29-12-2012 11:11 AM

sdx會出龍機?! 唔係掛, 正!!
COOL.........
謝謝大大的作品分享和故事簡述
不知道legend系列有冇機會出大將軍•••
最近我可是很努力地整緊隻飛驅鳥大將軍為這隻號斗丸作伴
不過整舊模真是有點痛苦•••
不知道legend系列有冇機會出大將軍•••
最近我可是很努力地整緊隻飛驅鳥大將軍為這隻號斗丸作伴
不過整 ...
kirasheep 發表於 1-1-2013 08:29 PM

就算製作~ 比例也是一個問題呢............
好像鋼丸,我也只用MS型態放在一起.......
:70:
竟然只得天線係電鍍,而天線上果舊野,手爪等竟然只係橙膠....
爆熱之陣肩後甲位穿大崩...
炎水玉樓主已吐嘈就不說了...這只不出強化件也希望日後有機會追加...
:71:
可動不說要是十多年後也一樣就說不過去吧~
分件多了,像爆熱陣時翼上的珠不再是貼紙,紅件也有好好地減少貼紙量,尺碼大了是好事,
雖然就無法對應超機動大將軍(還是會出legends版?)
而且後面看,普通型背後的bugs沒有了(舊版胄後看那件衫...)
很詳細的一個post,精彩
所以, 我目標價係.........................陸魚~漆魚.

竟然只得天線係電鍍,而天線上果舊野,手爪等竟然只係橙膠....
爆熱之陣肩後甲位穿大崩...
炎水玉樓主 ...
zeroeo 發表於 3-1-2013 03:56 AM