Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: MAX

[玩具攝影] ZCWO MH10 + AB01 = 洛德上校

套衫真係唔錯, Thanks Max大分享, 整容後更正, 去咗HT做咗個美學療程
evilalive 發表於 29-12-2012 08:40 AM

HAHA~ HT比我感覺,一向都有美化人物傾向...
MAX大影得好正!

HT同ZC都係跟BODY送頭雕,其實兩個都唔算似,不過ZC遲左兩三年推出,塗裝好少少。

...
catcat 發表於 29-12-2012 08:45 AM

THANKYOU~~~

的確, 兩個頭雕都只係擬似級數...
BODY色差同光澤度唔統一嘅問題....大多數廠商都未克服到....
腳掌用BODY跟的那對OK....
服裝附送的那對就有你講嘅問題....
收呢2set,會比收~地主公地台~,好玩的多
swan1023 發表於 29-12-2012 11:46 AM

同感...買多隻FIGURE玩吓, 好過擺個地主公供奉~~~:DD
最開頭見到個盒都唔知是什麼,最唔明點解ZC分開出,但係用訂價來買,還可以接受呀,但係個Body要加工..見師兄出 ...
jacksonkkmk 發表於 29-12-2012 02:37 PM

THANKYOU~

BODY我冇加工都覺得OK...
配Ironman唔錯...頭彫就一般....
chankb 發表於 29-12-2012 08:00 PM

同意有進步空間~
ZC要再加油~~
請問有無人知ht之前出果隻奥巴馬素體著得落嗎?
今日行過見倒,忍住!:die:
佢係我心目,
永遠都係 war m 最住人選:handshake:
THANKYOU~

可能我轉左相機...適應中....
figure 瘦咗..? 係唔係我影到隻figure變形?
我都想 ...
MAX 發表於 29-12-2012 10:02 PM

很難形容,只是感覺,像是比以前沉實了:(
Max 大轉咗乜機呀?:77:
很難形容,只是感覺,像是比以前沉實了
Max 大轉咗乜機呀?
Oldcat 發表於 30-12-2012 02:19 AM

咁你認為而家係好左定唔好左....?
又或者咁問...你比較喜歡舊, 還是新的風格呢..?:64:
我轉左用650D, 以前一路用開豬拾.....
咁你認為而家係好左定唔好左....?
又或者咁問...你比較喜歡舊, 還是新的風格呢..?
我轉左用650D, ...
MAX 發表於 30-12-2012 03:36 AM

咦!同系應該唔関機事,再睇可能題材偏向Dark Tone,主角眼神憂傷,整體無咁活潑,純個人觀感,別介意:77:
回復 19# MAX
師兄真係好彩,唔知是否我個隻有問題呢? 我要加工才穩定,可能生產中有問題.
經(上緊鏍絲)後,沒有問題.
咦!同系應該唔関機事,再睇可能題材偏向Dark Tone,主角眼神憂傷,整體無咁活潑,純個人觀 ...
Oldcat 發表於 30-12-2012 10:28 AM

感謝你的意見 ,
可能係我刻意壓低圖片光度,減暴光補償Set 得重手左,
因為我未適應相機顯示屏光度與圖片之間的誤差。
感謝你的意見 ,
可能係我刻意壓低圖片光度,減暴光補償Set 得重手左,
因為我未適應相機顯示屏 ...
MAX 發表於 30-12-2012 01:47 PM

有可能,如果highlight 位多返D會起D, 呢個大大之前做得好detail 下:71:
在下有時jpeg 求其執就算, 因為光暗顏反差色係pc, ipad, andriod  睇都係唔同㗎:no: