Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2012年心目中最喜愛的模型

回復 45# chanego

原本我以為很多大大會喜歡高達系模型, 實際都唔係
回復  chanego

原本我以為很多大大會喜歡高達系模型, 實際都唔係
歐叉獅子 發表於 30-12-2012 01:02 AM

你不覺近期笨大的高達大多是交功課式出貨嗎?
出得好的,都真是得RG Z-Gundam 及Nu Gundam Ver.Ka,
新的UC 系列也比以往弱了。
也許是因為太花錢在失敗的AGE 上,
削弱或(及)拖累了其他高達產品。

回復 45# chanego

1/100 Muv-Luv is better.
althrough it can't stand by itself, there has stand included in the box, and it has 4 gun, 2 sword, & nice poses.
try one next year:75:
http://main.kotobukiya.co.jp/pkOthers_mblv/

回復 46# 歐叉獅子

here is not HKML sub-forum. not the base of Bandai/gundam fans...
回復 47# AIRU

AGE still has some nice MS...
回復 47# AIRU

AGREE, AGE始終給動畫拖累
回復 50# ygat2005

其實AGE的MG出得不錯
回復 48# ygat2005

基本上, 1/100點都好過1/144
RG Zeta and Ver Ka. Nu Gundam:36:
頭像被屏蔽
回復 54# skinfung

請二選一, THX

回復 55# luciferchoi

AGREE, 我初初都驚RG Z變形會爛
回復 53# 歐叉獅子

i disagree.

the proportion, detailing of  some1/144 HGUC is better than 1/100 MG....:58:
回復 57# ygat2005

我指"基本上", 當然有些是例外
海賊age2
笨大出品, 係RG-Z算得上, 直頭經典添, 不過為了變身大業, 係失去D野. 所以呢只唔急在1時, 等跌多個價位才入.
呢年給我最有印象的是小白龍件項少羽跟馬.
1見秦時明月就好開心咁入.
其實公仔無咩好. 套卡通都好爛.