Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 神打魔帝

[玩具攝影] 極魂No. 26: 「究極的矮小」幪面超人- Rising Ultimate Form Kuuga

好正既極魂報告:71::71:
一定要支持
小弟不才,但都要講返句,紅眼不敵影月是正常的,因為RU form ge力量係嚟自「月之石」,石爛了=力量冇了,紅眼型態之所以出現係因為「餘毒未清」~~~
回復 29# 冇錢仔

比例真係完全唔掂 但造型及上色我是比like的 xdd

-----------------------------------------------------------------

回復 30# fggdddsally

thanks c姐提供資料;)

-----------------------------------------------------------------

回復 31# YiuTOFA

多謝ching 支持, 我見你頭像既555+電單車都好得wo;)

-------------------------------------------------------------------

回復 32# 肥霸

原來係毒素未清 xdd, 但我覺得係劇情需要 xdd ;)
有諗過買Kuuga部電單車?   
不過Rising Ultimate Form 都夠晒霸氣, 原本個部應該襯唔起佢 :66:
加埋隻甲蟲上去都係咁話, 除非電單車都追加個Rising mode啦....:80:

我估bandal 一定會出限定 Rising Ultimate Form 相關架野, 如特效 :38:
回復 34# j-man

哈哈, ching 問得好, 不過我既問題唔係買唔買
而係單入定雙入 xdd, 因為自己本身極魂系統全齊的,
所以就算不喜歡的款式都會單入一隻儲xdd

不過電單車有好多野未交代, 睇官圖佢有3架, 有一架有甲蟲
都係睇定d咩一回事先 xdd,

我覺得就未必會出金蟹的特效, 獨立出特效好像未試過
但你話如果電單車/ 其他極魂kuuga 附送金蟹特效還是有可能的 xdd
想問樓主Ball join邊到買?
小弟想雙入Kuuga:64:
Nice Report! Wish More Report for SIC also
回復 36# dennistoyS

前面都有CHING講左, ball joint 可以去雞旺 21/F 果間模型鋪

----------------------------------------------------

回復 37# toy4jeff

打謝CHING 支持, 小弟打一個Report 都需要OK耐,
如果極魂既話, 下一隻應該係 劍既KING FORM
(隨時有變動 XDD)
就算加了腰 腿还是太短 腰带和dcd高度不一样 比例严重有问题
还我五代啊 畜生笨呆
大家好, 又到了一週一報告的時間~

今次要與大家分享的極魂是人稱「金蟹」的Rising Ultimate Form Kuuga, ...
神打魔帝 發表於 28-12-2012 10:51 AM

樓主對這個小傢伙一定很有愛,用咗咁多心機去將小小既佢影得咁有氣勢,配服!!!
小弟都有買這隻極魂,亦有替佢做手術加長腰位,但加完就覺得又好似太長,其實問題源頭就係腳短,呢樣真係無得攪喇,至於蒙眼只要加番光油就可以解決問題。。。。。。同好多師兄一樣,我都覺得呢隻Ultimate Form  Kuuga係極魂系列中屬於可動同造型其實都係上佳之作,真係十分值得一入既玩具。。。。。。
因為在 Decade 內的 Kuuga, 原本就係一個矮仔 :p

而原祖 Kuuga, 五代係高好多 {:1_220:}
這個系列好像已"被終結":58:
今日咩日子,大大們咁有心推我d 陳年post 上黎:@:64: