Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 極魂No. 26: 「究極的矮小」幪面超人- Rising Ultimate Form Kuuga

玩過全能型,  Rising Ultimate 可動真係低一大截...  (全能型係我第一隻極魂)
想做變身動作都好難做得好睇( or 做唔到), 肩甲限制可動冇辦法...
腳都係可動差左好多,  唔知我係唔係我個隻問題, 腳板接地麻麻地

但外形值回票價:71:  只係頭上隻角default向左 = =" , 不過算啦
( 睇日本開箱文都係咁, 可能個模有問題.....官圖無限好....好..好.好)
師兄好詳盡報告,相又影得靚,希望你再出其他極魂post。等我呢D未買齊嘅可以參考下。thx
What a good post must add marks for support!  :)

And I also satisify with this Rising Ultimate, it is better if he can kill Decade in the movie... :(
多謝大大分享:)
這隻kuuga確實是極魂近來出得好好既一隻:)
大大拍的照片非常好,解說也很棒
要多多支持大大

不過小弟用了一魚五蟹入,很貴!
還見這隻kuuga不斷升,又唔多貨
當是造工,上色精美就給多些錢,給笨大了!

但是我這個月買了sic tajadol, sic極魂rising ultimate kuuga,
Godzilla1995, shf ryuki 生存型態,sic tatoba

全部還未開盒!

回復 15# ryu4103

多謝ching 支持, 成日響極魂post 都見到ching xdd,
好似玩極魂都有一段時間, 仲欠邊隻?

雖然話加番長ball joint 係拉番長個比例, 但因為致命傷係對腳短,
所以睇落都仲係怪怪地 orz.....

----------------------------------------------------------------------------------

回復 16# j-man

講到腳既貼地性我e隻都有問題, 有少少長短腳!!
不過講到對稱既話其實極魂一向都唔多對稱, 應該係特色黎XDD

-----------------------------------------------------------------------------------

回復 18# Douglas.M.Saint

首先多謝版主大 的加分及 將此Post 升格為精華, 小弟會繼續努力!

另外十分認同應該殺左DCD 令無止境的大燴雜 0劇情的劇場版完結,
看得多也想嘔;(

-----------------------------------------------------------------------------------

回復 19# timothy276217

Thank You Ching ;)
近來的話小弟比較偏向鍾情 DCD, 不過這隻的造型也算不過不失;)

----------------------------------------------------------------------------------

回復 20# wyman229

多謝Ching, 因為之前的Kuuga 出得衰, 今次的金蟹好多鋪頭都唔敢重鎚,
連香港代理都唔敢入大貨, 所以最後搞到供不應求, 我諗代理應該跌曬眼鏡

不過造形好還造形好, 小弟都係覺得e隻野唔值咁既價xdd

不過睇見ching 都玩好多範數wo, 仲要全部係重點商品!!
S.I.C 鳥系 小弟都覺得好鬼靚, 不過冇玩開SIC就免得再開新坑~
而SHF 既新生龍騎都係小時小弟覺得唔錯既SHF (其實整個龍騎系列都出得唔錯)
不過又係對SHF 既外觀比例冇愛, 都係睇其他CHING 既報告算 XDD
頭像被屏蔽
呢隻真係超正,佢係繼劍King form之後俾到我一種震撼既感覺,細細隻都可以出得咁仔細,又型! 如果出sic真係不得了~
雖然係有腰問題,不過唔難解決,除左用樓主方法之外,可以同555普通form 粒ball joint交換,你會發現555比例上仲型左tim...!
Thanks for such detailed report!!! :71:
Must like!!! :71:

我就是看了説明書都套不入腳部,但當用於出在手火適合D

我也是用同一ball joint改了這三隻

小女帖:http://www.toysdaily.com/discuz/ ... d=197889&highlight=
==============================================================

年尾最後一入
Godzilla1995, sic tajadol

冇腰...真是差少少...:63:
原來增高是咁簡單

我都試下先
師兄真係打得好詳細,相又影得靚,見佢咁正真係好想入返隻^^

新手一問 想問師兄你個地台係咪要再加錢買呀?大概幾多錢? 邊到有得買?

THX
回復 22# EricBanana

如果同King Form 比較既話我覺得King Form 出得靚d有氣勢d~ xdd
講到同555 換ball joint 雖然都有諗過, 不過買左現醒ball joint 就費時再搞咁多xdd

----------------------------------------------------------------------------------------------

回復 23# fktuen

多謝ching 支持, 每次出報告 你都有留言, 真係唔話得;)

----------------------------------------------------------------------------------------------

回復 24# fggdddsally

hello c姐, 慢慢套入去, 試多幾次應該得, 佢個位係幾古惑的 xdd
我的kuuga x 金蟹有一張都係參考你相入面既 pose的 xdd

另外你下面果2隻都係好物, 特別鍾意你第一張哥c拉, 好正!
鳥系個特效背景都好正, 用咩整嫁??

------------------------------------------------------------------------------------------------

回復 25# 36韜

腰就唯有自己補完啦....如果買左唔想加腰就唯有唔好放埋其他拉打度一齊玩.....
因為真係太矮...orz...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

回復 26# 一文字

冇錯, 真係好簡單, 唔洗5分鐘搞掂, 不過其實我最想搵人教我改牙狼條頸 orz...
我睇完ching 個post 都唔係好明點做.....

-------------------------------------------------------------------------------------------------

回復 27# suprerema

地台係我買落的, 1 set 3 個, 我見旺角"雞旺" 2/F 仲有,
正常就係透明/ 藍色, 大約1魚~ 1魚2蟹左右, 但係最近見到地底有 綠色 賣9魚,
唔知真係有出定係廠貨, 都係1 set 3 個 ;)
我冇買開呢SET都有少少心CC 好似造型好正
不過比樓主一提 個比例咁差就放棄了XD
KUUGA都係咁話 無謂又落火坑

先多謝 神打魔帝 讃賞

張哥c拉用新手提相機程式影,名叫 Camera Effect

自己喜歡這張

鳥系個特效背景用Photoshop 合拼2張圖,再加Fire brushes(Photoshop Brushes)

背圖:

http://students.spsu.edu/egeorge/Phoenix
原圖: