Toysdaily 玩具日報

查看: 9827|回復: 49

[分享討論] 初心自組同好貼 (山寨 mech test 在50樓)

23jan 2013:此貼已改標題, 用作小弟自組的記錄及分享, 並非呃收視。:64:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

買左好多盒HT之後, 手上都有幾隻頭雕多出黎,經過爬左少少舊POST,胆粗粗試下自組•
在此多謝CATCAT大大, 冇佢指點,小弟真係吾知從何入手•
今次只能粗易幾張, 大家見笑喇﹏
小資料:
BRUCE -雜廠BODY,
TONY--HT TTM-22 SLIM BODY
光頭佬--ACI MUSCULAR BODY

THANK YOU~~
BYBYE
睇唔到圖呀:66::66:
睇唔到圖呀
上帝 發表於 28-12-2012 02:10 AM

CHING , sorry, just amended the link, it should be ok now.
睇到啦:71:一門三傑!快d買番對鞋俾tony著啦:34:
師兄,我都想自組bruce !但我買了素體但頭放悟到:56: 係素體悟啱?
師兄,我都想自組bruce !但我買了素體但頭放悟到 係素體悟啱?
xxhongxx 發表於 28-12-2012 03:36 AM

大大吾洗担心, 只要將HT原裝頸窩換上雜牌body果粒就OK.
不過要預先用風筒吹軟條頸先, 而我就用熱水浸, 會快d.

支持自組!!!:71:
支持自組!!!
EDMONDLUN 發表於 4-1-2013 01:26 PM

CHING有空大家多d交流吓~~
始終自組冇得炒, 喺哩區吾多受歡迎。:56:
其實組Tony,用TTM-19係最適合....:71:
回復 8# keithwu516
師兄,我都係新手!
不過見hot記Dfigure有時有2個頭,唔想曬,米學下其他師兄玩自組!
之後我又再同parker配鞋同衫, 但因為對腳插吾入adidas, 所以耍要削細腳掌:

次後靚晒:
OH~~ KEITH兄出POST個日正好忙緊,MISS左您個POST添~

用士啤頭自組,有心有力,支持!:71:

BTW, 快D買多對鞋比TONY著啦!
師兄,我都想自組bruce !但我買了素體但頭放悟到 係素體悟啱?
xxhongxx 發表於 28-12-2012 03:36 AM

補充一下,如果買七草TTL波地的話,原裝JOINT可以直入唔使換。:71:

HT竟然用人地的標準,估佢唔到.....
其實組Tony,用TTM-19係最適合....
kafai1978 發表於 4-1-2013 01:32 PM

但而家炒到hk$4xx. 或者ACI 新regular body會係另一選擇, 不過未出, 我只喺7仔見過sample,效果不俗:71:
而我用TTM 22 slim body配tony其實吾夠大隻,暫時頂住先,我會等 TTM 21再試效果
補充一下,如果買七草TTL波地的話,原裝JOINT可以直入唔使換。

HT竟然用人地的標準,估佢 ...
catcat 發表於 4-1-2013 01:39 PM

謝謝猫猫, 我覺得著長衫長褲的話, 買cheap cheap body重好, 因為HT好多時有幾對手備用。