Toysdaily 玩具日報

樓主: sundaydriver

[分享討論] [末日重生失望帖] 老變FOC Fall of Cybertron GRIMLOCK 鋼鎖

都係愛之心,恨之切。。。
而且唔應該因為被攝者既質素而刻意降低攝影者既技術加嘛。。。

我 ...
sundaydriver 發表於 27-12-2012 01:50 AM

如果小弟入咗隻唔滿意既玩具,已經成個謝曬,玩其他好野了:70:
所以Driver兄實在太pro了:71:
師兄,雖然你踩得隻野咁盡,但你影得好正,
唔睇字淨睇圖會俾你毒到想買返隻!
但師兄又唔使咁急放既,隔 ...
anowyc 發表於 27-12-2012 01:19 AM

我都好想知點加落去呀!!:shiny: 有無圖呀ching!!
如果小弟入咗隻唔滿意既玩具,已經成個謝曬,玩其他好野了
所以Driver兄實在太pro了
timothy276217 發表於 27-12-2012 02:10 AM

其實小弟都係。。。:35: 會謝晒,仲點會同佢影沙龍!
但係。。。老變又唔同喎。。。
GOOD~
好型~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
E神 發表於 27-12-2012 02:02 AM

多謝ching讚賞!:35:
謝玩評+靚相, 感覺上而家老變愈出愈差, 無誠意又貴, 對上有儲係bt + 平價tfa, 呢隻偷膠太過份,同而家全膠宴d膠好cheap又透光又白化似老番, 唔似tfa咁掟都唔爛, 仲有改色嚴重(同一模 紅=柯, 白=馬, 銀=麥, 紅+火=洛, 紅藍=史達, etc救命) 感覺而家老變完全給第三方廠比下去

响度多謝PoSir既深宵支持!!感激感激!!:64:
謝玩評+靚相, 感覺上而家老變愈出愈差, 無誠意又貴, 對上有儲係bt + 平價tfa, 呢隻偷膠太過份,同而家全膠宴 ...
what 發表於 27-12-2012 02:22 AM

第三方既百花齊放絕對係我等老變玩家之福!!
雖然暫時睇唔倒正廠有咩反思。。。但係好明顯一種互惠互利既關係已經出現左。。。

有無見倒當年套正廠戰鬥派因為FPJ一套爆紅套件而炒到上天?
近期突然正廠出套亞洲限定版;而FPJ又將套套件再版!
中間有無私下協商。。。who knows!!
回復 14# sundaydriver

之前TAKARA出左一隻電鍍既復刻版六變獸,仲要唔係好貴~
即刻比錢帶走~
第三方既百花齊放絕對係我等老變玩家之福!!
雖然暫時睇唔倒正廠有咩反思。。。但係好明顯一種互惠互 ...
sundaydriver 發表於 27-12-2012 02:36 AM

比師兄你咁講, 又好似係喎:58:
影到著哂燈丶又gif丶又有位比你偷增加可動丶新品只係$23X,咁都要鬧爆!

齋gor既門檻真係高!
Why not shockwave.:he:, change from gun to stupid robot.
我玩老變起家的都已經放棄了,TT太令人失望....
老實講今次FOC所有博派都令我好失望
但狂派反而有驚喜喎
老實講今次FOC所有博派都令我好失望
但狂派反而有驚喜喎
阿lun 發表於 27-12-2012 12:15 PM

同意, FOC Soundwave/ Blaster 真係幾好, 但一轉色換頭變博派後, 成隻些墳o左好多
同意, FOC Soundwave/ Blaster 真係幾好, 但一轉色換頭變博派後, 成隻些墳o左好多
kinis 發表於 27-12-2012 01:18 PM
先唔講邊隻好唔好玩,先講重模問題
計埋WFC同FOC
博派
WFC文
WFC 大黃蜂
WFC CLIFFJUMPER (同模with WFC大黃蜂)
FOC文
FOC馬格斯(同模with FOC文)
FOC JAZZ
FOC SIDESWIPE (同模with FOC JAZZ )
FOC AIRBAID(同模with FOC 震波)
FOC柏子達(同模WITF FOC音波)
仲有之後果合體5子都係跟戰派一樣

狂派
WFC麥
WFC音波
FOC震波
FOC星星叫
FOC戰鬥派五子
FOC kickback
FOC 天歐(星星叫同模)
FOC音波/音板

狂派除左天歐係同模(設定所需),其他都係新模黎,
反而博派有大半都係重用老模:blame: