Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 更新~Kre-o建造派五子大合體最後定案~

26/12前編:起身玩咗成朝, 終於砌咗個自己都感覺良好的五子大合體:

主要加長咗條腰, 從下圖可見用咗3個上身砌, 令手臂視覺上不會那麼長~
正面:

背面:

最困難係要將4條長滾輪安放於肩膀前後以重現G1感覺:
左臂:

右臂:

左腳:

右腳:

剩餘物資主要是4個頭同武器還有2隻手~ 為了外形而決定不再加上去了~

好累, 決定不再把它們分體, 入櫃Display了~

27/12 後續......
望吓望吓, 都係唔多滿意, 於是拆過重組以求重現左肩上的#勾~
攪咗成個鐘之後:

主要改動係將條腰還原以騰空個上身放係左肩來夾着滾輪~
左肩:

右肩:

上身:

正面:

背面:

今次真係FINAL VERSION了, 我玩呢隻仲玩得耐過我隻TFC呀~

各位師兄係咪都覺得第1隻好過第2隻呢? 謝觀看~
好比心機!!!支持:35:
基本合咗體就唔想分體,因為我琴晚試過;分體真係要睇說明搞一輪;D膠又無lego咁好,會出現白化呢!

:71:你哩隻高咗望落簡潔好多
更新改良了~~~~~~~~~~~~~~
邊到有得買我周圍搵都唔見{:1_198:}
邊到有得買我周圍搵都唔見
soul13577 發表於 13-6-2013 07:10 PM

你去反豆城睇下丫~
建造派真係無得頂. :71: