Toysdaily 玩具日報

[改造交流] [沒有空間就用勇氣劃出來吧!] 窮人的展示櫃 (頭post更新9月敗家圖)

在這麼有限的空間還能擠出位置來
真是一個猛字
在這麼有限的空間還能擠出位置來
真是一個猛字
tamiomonkey 發表於 31-3-2013 07:42 PM

事在人為,哈哈
c hing 加油,期待新相。
c hing 加油,期待新相。
tsubasacamille 發表於 12-5-2013 01:53 AM

新櫃相信唔會有了(除非有機會搬出去)
新玩具就陸續有來:70:
頭像被屏蔽
如果就咁裝膠片落木櫃度當門 同你果個差唔多大要幾錢度
tong21093126 發表於 13-5-2013 02:06 AM

唔記得lu好似大約70-80草
但你要自己再諗安裝原理同開關方法wor
師兄我完全同你一樣情況! 公屋仔無自己房!! 不過同你一樣床頭有三格呢種櫃 我都決定同你一樣拆板裝LED燈帶先!!
師兄師兄 我想睇你整燈既教學圖呀,不過死左圖 T_T
我打算聽日就去鴨寮街
師兄師兄 我想睇你整燈既教學圖呀,不過死左圖 T_T
我打算聽日就去鴨寮街
阿噗高達 發表於 17-5-2013 08:45 PM

hi, 其實唔係咩教學圖....冇咩好睇.:26:
人人處境唔同,主要係睇:
1) led帶要幾長,呢度指發光條的長度
2) 接住燈條條電線去到電源位要幾長,點走返出櫃外面
3) 電源點搞,如果有濕電位就最好,無就要配乾電池。(呢個要店家先答到你)
頭post更新五月敗家圖:@
師兄最正係玩具櫃係身邊,臨瞓前望下瞓都瞓得開心,師兄好諗頭
師兄最正係玩具櫃係身邊,臨瞓前望下瞓都瞓得開心,師兄好諗頭
ryu4103 發表於 7-6-2013 09:30 AM

有利有弊,因為人訓隔離,一定無獨立櫃咁風平浪靜,所以要靠Blu-Tack或支架扶穩d figure
又有問題問樓主,我也想像樓主那般加塊透明版當DISPALY櫃,想問問那塊透明亞加力膠在那裡買?
會否有現成一塊買回來自己割SIZE?我之前在一些做膠箱產品的店訂過DISPALY櫃,向他們買會否有?如要指定SIZE會否收人工錢?
因為我見長方形自己割應該不難,想比少D錢:35:
又有問題問樓主,我也想像樓主那般加塊透明版當DISPALY櫃,想問問那塊透明亞加力膠在那裡買?
會否有現成一塊 ...
bbdaishogun 發表於 16-6-2013 07:43 PM

我係俾尺寸果d膠片廣告地舖裁料
我諗你要買咁上下大的膠片都唔平, 所以俾佢地搞埋最方便
加油呀師兄!:71: