Toysdaily 玩具日報

查看: 8059|回復: 30

[其他] FA.淡雪之白刃

大家好呀...小的不太會玩模型...也沒玩過這品牌~~
先出大約完成圖......

遲點上點水貼字仔會再好點吧~~

我只是補少少色....

還有點不知死活地整隻噴上薄薄的珍珠白~~:DD

還滿好玩的~~~:shy:

武器只有槍槍~~~

所以我補給了一點武器給它~~:shy:

沒子彈~~~:shy:

換槍~~

整很很嘔....大家傷眼了~~~:shy:

一點的過程~~~~~~~~~~
這...骨架....滿易散的....

WOW 簡直是神作呀..................

呀唔係...係夢作:$
果有主角機的感覺呢~看看遲下的強化件能不能弄到手吧~

remember to buy the armor set for it. without the armor, the mechanic design of this one just so so...
http://main.kotobukiya.co.jp/pk/fa/ea02bz.html

FA i only like 四八式一型 輝鎚・甲 (heavy armor) , but haven't but this
http://main.kotobukiya.co.jp/pk_fa_kagutsuchi_kou/
幾有型 :71:
Frame Arms 骨架係咪全部一樣, 可以配合唔同外甲 ?
remember to buy the armor set for it without the armor, the mechanic design of this one just so so.. ...
ygat2005 發表於 23-12-2012 04:40 PM

甲甲出了一定買~~~

輝鎚....昨天朋友入手了~~~~
幾有型
Frame Arms 骨架係咪全部一樣, 可以配合唔同外甲 ?
goahead 發表於 23-12-2012 04:58 PM

應該是一樣的呢....
你可以當係裝著變身~~~:DD
手槍很夾:handshake:
。。。。。。。。。。

很相似的既视感呢,难道都是柳濑的机设?
機設都不錯,好型~~:43:

可惜是模型~~~~~~~~~{:3_145:}
。。。。。。。。。。

很相似的既感呢,厖都是柳葯机?
VEDA 發表於 23-12-2012 05:36 PM

真的有點像呢~~~:shy:
嘩真係犀利,一直覺得原色隻橙色古靈精怪,但又諗唔到邊隻色先match到,師兄你隻淡金色簡直襯得天衣無逢!
手槍很夾
021b17 發表於 23-12-2012 05:34 PM

手槍超~~~~~棒呢~~~:35:
嘩真係犀利,一直覺得原色隻橙色古靈精怪,但又諗唔到邊隻色先match到,師兄你隻淡金色簡直襯得天衣無逢!
siubuy 發表於 23-12-2012 05:49 PM

這叫傻有傻福??:35: