Toysdaily 玩具日報

查看: 11542|回復: 18

[個人收藏] 童年的大回憶: 達伊的大冒險"神龍之謎" - 休葛爾 & 克洛克達因

童年的大回憶 : 達伊的大冒險 "神龍之謎"
魔劍戰士 - 休葛爾 + 獸王 - 克洛克達因

這隻休葛爾相當難尋... (在台灣可遇不可求... )
將近有20年前的產物了~ MADE IN JAPAN時代呢~
這樣的做工在當年也算是精品吧?!
花了好幾年的時間終於把它帶回家啦~~~
本人從小就是 "七龍珠" 以及 "神龍之謎" 的死忠!!!
真的好希望之後還會有神龍之謎的新作品誕生~~~~~~~~~~~!!!

獸王會心擊  ~~~~~~~~~~~!!!

鎧  化   ~~~~~~~~~~~~~~~!!!

我細細個都好鍾意睇...以前有晒咁多隻...可惜搬屋唔見晒...........:no:
真係唔記得隻獸王個名.....2個都係又奸變忠............:help:
記得獸王條腰會轉..........
呵呵.....神龍之謎確實係經典中既經典....
我都珍藏左成套漫畫

(樓主:我睇唔到D相既?)
死圖呀, 快啲搞好佢, 好想睇返啲回憶
我這邊看沒問題阿@@"~ 死圖?!
如果是神龍之迷的後續作的話,應該不易…因為要有版權(DQ)吧?但都有好幾條尾巴留下了,好像冥龍、達爾在何處、修劍師徒弟、那個死神等等……

而如果是那本「冒險王」定甚麼(即主角可2日不睡,之後一定訓一整天那個)?不知何解沒有下文…
如果是神龍之迷的後續作的話,應該不易…因為要有版權(DQ)吧?但都有好幾條尾巴留下了,好像冥龍、達爾在何 ...
多其 發表於 22-12-2012 10:08 AM

:42:比特好像話作者病左先停,但之後一直無復刊:79:
唉…本來好地地,升LV 方法都幾好笑(老左既高LV人咪成身都係印?﹗)
故事亦可,真係…
good topic, I can't see the pic~~~~~~~~~~~~~~
超經典的呀~~~~~~~~~~~~~~
頭像被屏蔽
都正常啊!! 怎麼會看不到圖??
回復  yugi

停左好幾年...
gabriel 發表於 22-12-2012 01:12 PM

直到2012年4月作者還療養中:50:
休葛爾正呀!!血腥必殺劍法!!
當先我恨買呢隻恨到入骨!!
結果剩係買到巴藍!
回復 14# OZMA

"龍騎將軍" 巴藍~~~ 我也好想收!!!
但現在都找不到了.......