Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: evilalive

[分享討論] 2012年尾己到, 不如分享大家的經典收藏人偶

回復 30# DreamWorks

多謝DreamWorks兄分享個人制作美品啊:love:
自作Custom 作品真是珍品中嘅珍品:71:是獨一無二啊....

到目前為止,小弟最滿意及喜歡custom人偶便是他呢....:35:
回復 31# joshuatang90

謝謝joshuatang90兄的美女分享啊,小弟早年也有收藏女偶重塗頭雕......可惜近年也因Takara 停產CG而淡出收藏了...:42:

回復 33# evilalive

c兄都可以自己買配件自組阿~唔需要淡出~自組可以自己想點就點~重好玩! :71:

回復 34# joshuatang90

Ha....ha..joshuatang90兄有所不知,其實小弟早年己花了很多時間收習女偶配件.....:unhappy:

其實現在好多廠制作的女偶服裝,大多是用Takara CG (body)做藍本,可惜的是出來的效果就....:(.........有些還copy早年CG配件用於其工司product...

三年後的今日,小弟還看不見有工司出品有這人體美感及活動能力的女偶

女Body發展近年凸出的就只有師兄用的Hotstuff,小弟有幸,早年也有入手,但個入而言,她可動性一般,body容易痴塵,要完全展示其body設計,穿些性感服才優....

3A Super Nom小弟都有入手,但只欣賞特別造型,可惜頸joint 太長....設計奇怪
回復 35# evilalive

c兄好多收藏! 我都感受到自組買配件真係好貴..... :80:
而且啲衫都真係好難搵到靚嘅
而body 方面暫時我就淨係試過一隻新出的phicen 同 hot stuff, 的確hot stuff嘅body容易痴塵,有啲麻煩,但係我覺得好過phicen,所以應該之後一路都係會用返hot stuff
我最喜愛

我最喜愛自組
回復 33# evilalive

電單車在那買?
好多毒物呀!!!!!!!!!!!
回復 36# joshuatang90
Hot stuff body係一個不錯嘅撰擇,但師兄要注意穿衣後是否可以展示女性美的體態。
回復 37# eddieyik6660
小弟喜歡eddieyik6660的kumik 自組女偶呢:46:

無獨有偶,小弟也有收藏其作品
回復 38# Neymar

是早年入手的Autoart 制品啊!
回復 39# jo2joe

師兄見笑、見笑呢

回復 41# evilalive

:handshake: