Toysdaily 玩具日報

查看: 17888|回復: 53

[玩具攝影] DX超合金魂 - 鐵甲萬能俠Z 隆重登場!!!!

今年超合金魂重頭大作DX第一彈 - 鐵甲萬能俠Z終於都在12月發售喇~ 在一遍期待中壓軸隆重登場.....:) 在上篇已介紹超豪華大型嘅包裝及簡單拍照分享, 今次終於都有時間再攞出嚟慢慢玩個痛快喇......:$ 不過今次DX最大賣點並非高可動及重合金, 而係可以重現昔日經典嘅機械人內部構造狀況~ 兼且仲在萬能俠體內加設發聲及發光裝置, 屬DX嘅特別賣點呢....三言兩語好難表達, 都係快快去相先喇~ :43:

今次由包裝內最大型嘅格納庫開始介紹先~

巨型嘅格納庫打開真係別有洞天呢...除咗係萬能俠嘅基地, 仲可以在兩旁擺放裝甲部件呢~

而地台更設有兩支LED射燈呢~

先嚟都係今次賣點嘅萬能俠全內部構造模樣~

近鏡特寫~

心口嘅東西, 就係今次賣點之一嘅發聲裝置呢~

跟住係主角朋友號出場喇~

開啟地台射燈效果~

格納庫兩旁可以擺放裝甲部件, 可以方便更換裝甲呢~

半內部構造模樣~

真係好有經典懷舊feel呢, 十足小時候睇嘅公仔書一樣~

裝甲當然可以自由配搭啦~

萬能俠上齊裝甲模樣出場~

配合工程修理車, 真係十足基地一樣呀~

用地台射燈又有另一種味道呢~

今次另一賣點, 除了發聲外, 眼部及胸部仲可以發光呀~

關燈後效果更明顯呢~

玩完格納庫, 開始到主角萬能俠喇~

由於今次主體用組合式裝甲, 所以就連背部都唔見以往非常礙眼嘅鏍絲孔位呀~讚!!

當然可以擺出絕技"高熱火焰"pose啦~

鐵甲飛拳呀~

飛拳及導彈發射~

另外可以更換5指獨立活動嘅手掌呢~

惡搞pose呀~ 有趣~

V手勝利pose冇難度~

最後送多棵聖誕樹給各位, Merry Christmas!!!

總括DX萬能俠雖然仍有改進嘅地方, 但小弟覺得已可收貨鳥......超豪華份量, 作為收藏發展覽品一流呀~
超期待下一彈DX呀!!!!!:handshake:

上一篇開箱報告 : http://www.toysdaily.com/discuz/thread-197900-1-1.html

Thx
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 3 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
今年超合金魂重頭大作DX第一彈 - 鐵甲萬能俠Z終於都在12月發售喇~ 在一遍期待中壓軸隆重登場..... 在上篇 ...
ray文 發表於 16-12-2012 11:18 PM

文兄你又出毒post呀:shy:
Thx
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 3 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
gulu7 發表於 16-12-2012 11:27 PM

:77:..........:)
文兄你又出毒post呀
iamfinethankuuu 發表於 16-12-2012 11:27 PM

快D買啦, 好正架, 快D買啦..................:75:
:57::57::57:
:71:thanks for posting such nice photos...Merry X'mas!!!!!!!!
kanon n god seiya havent seen @ xmas tree:help:
CHING,今次DX萬能俠真係令你樂此不疲喎~:71:
CHING,今次DX萬能俠真係令你樂此不疲喎~:71:
Thx sharing and mine was bought to my borther's home now... Can't play wih it... :56:
頭像被屏蔽
正....感覺好豪華...好想玩:71:
佢 D 隱藏聲效 ,應該係

A 、C + 1 scrander cross
A、 C + 2 southern cross knife
A 、C + 3  iron cutter
thanks for posting such nice photos...Merry X'mas!!!!!!!!
Superay2006 發表於 17-12-2012 12:41 AM

thx 十卜呢..........:)
kanon n god seiya havent seen @ xmas tree
S20081997 發表於 17-12-2012 01:15 AM

收埋喺棵樹入面呀.........:34: