Toysdaily 玩具日報

查看: 2499|回復: 12

[Hot Toys] 美國隊長頭頸ball joint不能拉出來

請問客位師兄,可否幫我
解決問題呢 ? 我常試過多次都不能將美國隊長頭頸的 ball joint 拉出來,我用了花士零都不可拉出來太實,用風筒或熱水會溶嗎? 用鉗又伯拉斷, 請問各位兄位有無其他方法或工具?
:73::73:用風吹:73:
頭像被屏蔽
Ok!Thank you 兩位師兄!我已經拉出咗嗱!要距離10厘米,我用咗山口式figure 膠鉗和菊花牌手套,好容易拉出!!
Ok!Thank you 兩位師兄!我已經拉出咗嗱!要距離10厘米,我用咗山口式figure 膠鉗和菊花 ...
rccar 發表於 10-12-2012 12:50 AM

得咗就塗d花士零落個Joint位到,唔係下次換頸時又麻煩多次
我隻DX12都係咁,人頭雕個凹Joint位好難塞入Body個凸Joint位
塗d花士零後每次都易換好多
花士零 Vaseline 係石油副產品, 長遠係會溶膠, 所以家計會就話花士零同避X套係不能同時使用嫁.

toy hunter 用咩我用咩, 我見佢地用鉗, 風筒我驚熱得滯, 我試過吹隻手 joint,  隻手令晒, 想溶, 可能我個風筒太熱啦, 但唔敢再試喇
花士零 Vaseline 係石油副產品, 長遠係會溶膠, 所以家計會就話花士零同避X套係不能同時使用嫁.
chankb 發表於 10-12-2012 07:13 PM

貢••••KY 呢:74::DD
回復 8# Oldcat

KY係水溶性....   但係查落公仔度有d變態, 查溶人度..........做超聲波就perfect:71:
回復  Oldcat

KY係水溶性....   但係查落公仔度有d變態, 查溶人度..........做超聲波就perfect
chankb 發表於 10-12-2012 08:41 PM

原來師兄係醫生:77:
回復 10# Oldcat

大C誤會了....我讀書唔成, 對社會全無貢獻, 只係二世祖一名.:36:
回復  Oldcat

大C誤會了....我讀書唔成, 對社會全無貢獻, 只係二世祖一名.
chankb 發表於 10-12-2012 09:37 PM

潤滑博士:71:
回復 12# toms110

:45:

:34: