Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 吹水股市 - 12月7日

冇乜人睇:( ,冇人回。。。。好在有版主支持下。。。。目標升呢!:D

首先講明,我D野只係吹下水。中唔中真係腐腐碌碌。
個人認為投資必須有個人對事情既了解同趨勢既睇法,唔係d乜鬼 30000點 牛仔熊仔go go go。
當然準唔準中唔中係另一回事。市場太多突發事件,政策,黑天鵝,大行D喇叭。。。都左右結果。
所以好似我, 唔炒期指,唔炒牛仔熊仔,只keep D內銀長線,都要日日catch個變化。

續尋日,尋日真係悶左成日。只係我睇住只3968升呀升呀, 心裡小呀小呀!好在重有一半貨。
今日人保上場$3.48, 高位暫時$3.75。7.8% 。。。。。我就冇乜interest嘞!
上午計升幅主要由國指頂住。對比恆指就弱DD。人保上場后, 后市會唔會如2011年12月甘走?
今日係Friday又出Non-farm,市場未必搏今晚。HSI會唔會先高后低?
國指睇住11100,HSI企得住22350楼上就可能好少少,22600真係少少。

尋晚美匯彈番上80樓上,睇睇上唔上倒80.68。如果係,個勢又會轉。
金已行先落黎, 1709以下轉弱勢。S & P平平無奇。美匯如果上80.68轉強勢。
可以講係, 市場認為next week FOMC冇QE4。注意注意。
呢個week都唱有QE4, 如果冇 + Fiscal Cliff未有計。。。會點??:?
回復 1# rilplsc06

冇人回你, 我回你, 我99%asset 係股票:43::43:
回復 2# 立即註冊1

Thank you Brother, 99% Stock{:2_121:}
    Becareful in Year 2013.
回復 3# rilplsc06

冇有怕, 我由2008 11月開始巳90%-99% 股票,

而家應該係90%股票到.
2013年尾有可能去14000左右,當然只係可能。
回復 5# rilplsc06

去14000左右, 係就好了.:43:
回復  rilplsc06

去14000左右, 係就好了.
立即註冊1 發表於 10-12-2012 08:47 PM

same feel as you ^ ^ hope to go 14000.
Let see whether HSI raise up over 23100 before Feb 13 or not.