Toysdaily 玩具日報

查看: 32677|回復: 80

[玩具攝影] [公路外拍 ● 狂野時速] Fast & Furious 6 ● Vin Diesel [Simplz Toys]

自組figure,
頭雕Simplz Toys
body HT
背心MC Toy
牛仔褲ACI
皮鞋DID
Shotgun HT
十字架頸鏈DIY
1/6BMW 不詳

跟著 Fast & Furious 6 的造型砌隻Dominic Toretto黎玩下,

個人覺得這個頭雕很神似第6集時期的Vin Diesel,

可惜沒有1/6的Muscle car, 唯有用BMW頂檔....張就一下啦...

其實Vin Diesel本尊沒有這般健碩的, 他還有一個肚腩仔添呢~

但因我的手頭上只有這個BODY比較接近...

在循環再用的原則之下, 就不花錢為他另配BODY了...

外拍會發生意外是少不了的....一陣怪風吹跌FIGURE,

頭雕咁就花晒, 個鼻最傷....

Fast & Furious 7  2014年會上映....
仲會拍多幾多集呢~~會唔會長過"真情"呢~~HAHAHA~~
nice pisc~~!! which body use??
坐係車裡面的相,真實感好強,如果無視頭頸穿崩位,真人一樣。

外拍就係特別有真實感。:71:

上次小弟又係外拍vin diesel,又係仆崩鼻,呢位人兄真係唔好命...
十分真實的賣命演出!連鼻都撲崩。。T T
好想入架令車~~~~~:$
實感出哂!佩服!
1/6 宝馬都有! 非常狂野...  請問外景在那處?
Ching where did u get that car :handshake:
Very good !!! :$

The painting of this BMW is just like the real one, much better than my 1/6 Gallardo !!!!  Very detailed !!!!
very nice outdoor shots! :71:
車廂嗰幾張好真實吓,
自然光下始終最具實感,
佢拍ff5同ff6時都開始發福,
個頭好似深色咗dd,,
架車好似係Rastar的,
外拍又要拎車又要set野都好大工程,
support support!
正喔,Ching,條頸粗多少少,就成個男主角咁啦!!!有冇戰損樣啊!!!
相信係因為樓主都鍾意睇Fast & Furious, 先可以擺咁多到位既pose! 靚相到爆, 支持支持!
真係拍得好有真實感, 超正~~~
支持外拍, 感覺好強烈!!!