Toysdaily 玩具日報

查看: 27865|回復: 66

[LBX] BANDAI 12月 LBX 037 OREGION

http://store.shopping.yahoo.co.jp/esdigital/4543112796431.html
希望小売価格:1,575円(税込)

【付属品】
レギオンランス(槍)、レギオンシールド(盾)、専用補助ベース(立ちポーズ時用)

【商品内容】
成形品×5、ホイルシール、組立説明書

商品詳細

最強大型キット、「オーレギオン」が発売決定!!

・圧倒的なボリューム!!
・大型シールド、大型の槍が付属。

pic from Japan site
What is it~?! 又有新機~?! :50:
新一章  主角用的 譽為 究極LBX
LBX好似長做長有咁喎...

呢部真係好正
喺官網度睇呢部真係好有興趣,只太貴了:50:
037.....036係阿基埋斯D9喎,隻奧丁Mk-II去咗邊。。。

仲係坂做主角。。。換主角啦

新一章  主角用的 譽為 究極LBX
s07132 發表於 26-11-2012 04:20 PM

又究極LBX,咁嗰兩部伊卡諾斯係咩。。。
呢部真係好正
喺官網度睇呢部真係好有興趣,只太貴了
037.....036係阿基埋斯D9喎,隻奧丁Mk-II ...
鷹頭獅 發表於 27-11-2012 03:19 AM

奧丁Mk-II係LBX 038, 同樣定價1500日圓
http://store.shopping.yahoo.co.jp/esdigital/4543112807540.html
第一眼見佢背後兩把野,熟口熟面,以為好似伊卡諾斯咁變武器
原來係變:

仲以為套野做埋下星期既劇場版就bye bye
原來D9背包d綠色野,真係好似AGE-FX咁玩飛劍
右出新機=.=':55:
奧丁Mk-II係LBX 038, 同樣定價1500日圓
redfish 發表於 27-11-2012 08:09 AM

奧丁Mk-II邊值1500日圓:blame:,同奧丁同價賣1200日圓就差唔多。。。

第一眼見佢背後兩把野,熟口熟面,以為好似伊卡諾斯咁變武器
原來係變:

仲以為套野做埋下星期既劇場版就b ...
finalfusion 發表於 27-11-2012 01:03 PM

老實講,咩嚟架,飛機唔似飛機,劍唔似劍咁。。。。

你見到佢仲係咁出模型就似未完啦:shy:,但係快架喇,你預佢有50集(如果無第三部嘅話)

D9設定有飛劍玩有鬼有,模型無就差一大截啦:74:
奧丁Mk-II邊值1500日圓,同奧丁同價賣1200日圓就差唔多。。。

老實講,咩 ...
鷹頭獅 發表於 28-11-2012 05:05 AM

仲有阿基埋斯D9定價係1200日圓
之前變劍果兩部因為唔用架基本上不能玩劍形態所以無入,現在呢部都ok:shiny:
呢部真係好正
喺官網度睇呢部真係好有興趣,只太貴了
037.....036係阿基埋斯D9喎,隻奧丁Mk-II ...
鷹頭獅 發表於 27-11-2012 03:19 AM

請問一下官網網址係?!
仲有阿基埋斯D9定價係1200日圓
redfish 發表於 28-11-2012 01:53 PM

一早知啦,都唔知點解部D9可以咁貴:66:
無飛劍仲夠膽賣咁貴:70:

諗諗吓,部奧丁Mk-II個變形機構同奧丁一樣的話實變死貨,奧丁。。。

啱啱發現到,宜家定價1200日圓或以上嘅LBX都有相當多透明件,例如伊卡諾斯,宙斯同D9。。。
啲透明件好貴咩:44:

澳丁MK2的設計有好看許多:58:

http://www.danball-senki.jp/w/mizel/index.html