Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: yuppi

[Hot Toys] DX10 件褸個拉鍊扣錯左響左面, 有冇得叫 HT 重造?

回復 30# dvddvdhk

Ching 你吾好誤會, 我都吾係同你哎交, 我從來吾會盲目插, 亦吾會盲目刷, 我討論既重點係一間公司怎樣去處理產品出錯既手法, 而吾係找錯處.

公開講出錯處我吾覺得係咩驚天大發現, 亦吾覺得有咩問題. 反而做錯野吾出聲, 仲要有人護駕既話, 呢間公司係吾會進一步既.

究竟係咪有人盲目插,定係有人盲目刷,由大家定斷啦
何不放鬆一點去睇一個無傷大雅的錯呢..?(可能對你嚟講好好好大件事,不過派左咁耐都係得師兄你開post插,斷估唔會係天大的錯掛...?)
世上有邊間公司未錯過...?
你有冇同ht反映過呢..?
何必有錯就必要人跪低為至呢..?
真係唔順氣得好緊要的話..以後唔買ht野咪得lor..

ps.其實你問我的話,我"個人"覺得係戲服一開始就錯,
轉番正確男裝方向仲順眼....
其實我覺得DVD ching既意思係......當然錯就要出聲, 但係一點好小既錯, 如果無影響本身件貨(記住係玩具, 如果真係做衫, 搞錯拉連左右就好大件事了:34:) 既作用, 操作, 可以出聲講, 但係未到叫人重新做過吧...自己睇唔順眼搵方法搵掂佢:58:..如果會令到你拉唔埋, 咁就真係問題了   
所以又唔好諗到ching們好似要盲目保護ht咁先:66:

我都明白大家俾成千幾銀買件玩具唔係小$架, 但係玩具就係玩具, 有d好小微唔影響成品既錯咪自己搞左佢又好, 隻眼開隻眼閉又好:34:   唔好令自己為左件玩具咁煩惱嘛, 工作已經好煩, 都唔想玩件玩具都咁煩架:58:
樓主唔講.我都唔會留意條拉鍊扣問題...我仲以為是什麼大事...好彩我.要求唔高...隻野唔爛就算....加上.企左係個櫃裡就唔會再郁...間唔時望2眼就滿足...個種玩家...呵呵
何不放鬆一點去睇一個無傷大雅的錯呢..?(可能對你嚟講好好好大件事,不過派左咁耐都係得師兄你開post插 ...
the_crow 發表於 23-11-2012 03:18 PM

其實我玩 HT 根本冇咩壓力, 亦好滿意隻 DX10, 拉鍊扣錯位吾係咩大問題, 問題在 HT 冇出聲, 其實 HT 大可以出教學教人改番岩, 而吾係靜靜雞響 DX13 改番岩.

其實呢個 post 我只係想講有件咁既事, 就係咁多. 可能標題過火令部分 Ching 誤會.

我相信對 DX10 滿意但對 HT 既處事手法有不滿, 呢兩個諗法係可以並存既.
回復  dvddvdhk

Ching 你吾好誤會, 我都吾係同你哎交, 我從來吾會盲目插, 亦吾會盲目刷, 我討論既重點係 ...
yuppi 發表於 23-11-2012 03:07 PM

我有一日食快餐,食左個焗豬扒飯。
我見官圖個塊豬扒上面明明係冇汁同冇綠豆既,
再望下我女友同隔離枱D 焗豬扒飯,塊豬扒上面都係焗左汁同痴住左D 綠豆。
我明明就係想食一塊乾淨同冇汁既豬扒,
我覺得呢間公司既產品出錯了。而且佢地出錯又唔出聲。我覺得佢地冇任何意慾去處理產品出錯,好有問題。我覺得應該要叫佢地全線重造LOR。
最後都係選擇自己解決。撥走D 汁同青豆。食得好開心TIM。
所以好多餐牌上圖片下面都會寫"圖片只供參考":66:
我有一日食快餐,食左個焗豬扒飯。
我見官圖個塊豬扒上面明明係冇汁同冇綠豆既,
再望下我女友同隔離 ...
ninesky 發表於 24-11-2012 03:37 AM

比喻差不多, 可能有 D 人覺得有汁仲正, 最後都係食得好開心 (包括我)^^

論點係點解廚師知道落錯汁都照俾客食....而所有客人都想呢間店舖煮野更加好食, 但又冇客人話佢落錯汁:30: