Toysdaily 玩具日報

查看: 28035|回復: 61

[新品消息] Bandai計劃出超合金魂百獸王

跟據我一位係外國既玩具賣家消息,bandai係2012US comic con已經同外國傾緊phototype 既SOC 百獸王。消息雖然未有任何確定,但小弟相信可信性極高,大家就放長雙眼睇下真假。
Good news! I dont like the foreign one.
係呀好LU, 出嘅話呢隻都應該唔錯, 以BANDAI嘅技術線條應該唔錯
頭像被屏蔽
係真既絕對係好消息:D

消息話係" WEP was having a meeting with the guys of Tamashii Nations Bluefin Bandai which is the official distributor of Bandai in the US, in the NYCC2012."
BANDAI用合金魂來出...期待:71:
係就好,而家果隻可以送比人~
以而家BANDAI技術出得好絕對唔難
Licence既嘢有錢就解決到,如果搞得掂十五機、光速電神就指日可待。
始終百獸王已經有隻老外版,毒性不高,
情況同太空保衛者。
真係好希望笨大出下太保郎、光速電神。
:42:

題外話,
樓主好少出 post,但出親都有好料報,
果然,「見習生」也有愛 TD 的,:66:

http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=195984&highlight=

http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=121115&extra=&highlight=&page=1
係就正, 又完一童年夢:$
始終百獸王已經有隻老外版,毒性不高,
情況同太空保衛者。
真係好希望笨大出下太保郎、光速電神。
...
Garycharm 發表於 22-11-2012 10:57 AM

大大起我底?哈哈...小弟都係玩具迷,只不過好少出post。

咁耐以黎咁多隻百獸王都有兩個共通問題;

1:啲獅子無頸
2:紅綠藍黃獅子合體後獅子腳都係外露,無得收埋

希望合金魂可以以呢兩樣做賣點。
大大起我底?哈哈...小弟都係玩具迷,只不過好少出post。

咁耐以黎咁多隻百獸王都有兩個共通問 ...
rpg.com 發表於 22-11-2012 11:17 AM

好老實, 個人寧願獅子腳外露, 只要露得靚就得喇
回復 12# rpg.com

其實諗都好似做到,最快最平既就係拆獅子腳+外型重視件

不過好多人會媽叉架....

光速電神真心唔想佢出SOC.
因為如果執著完全變型,設計上無可能做到.
不過以三個主CORE再加配件應該就有得做.
好老實, 個人寧願獅子腳外露, 只要露得靚就得喇
kinis 發表於 22-11-2012 11:19 AM

無錯,但可以整返條頸俾啲獅子嘛,無頸既話似狗多啲...