Toysdaily 玩具日報

查看: 7045|回復: 51

[劇場創作] 上帝早已預備第四回~There you are

呢排真係好忙,又要返工,又要返學考試:80:但係點忙都好,玩玩具真係我o既心靈雞湯:43:

呢排見到好多巴打o既好post都無時間回,見諒:77:不過都見到大家呢排有好多爭議:53:好多戾氣。係呢個時候,見到畢佬一個廣告,覺得好有創作空間,所以今次惡攪下:34:希望大家開心下:58:以和為貴:52:買多o的玩具分享下大家嘅喜悅仲好啦:52:
費話少講,去片:35:

大家嘅回覆,就係我o既創作力量:61:多謝收睇:64:
:71: ..........  very good
HAHA!!!!! 個"正"要獻比"豆腐火腩反"同你老婆!師兄有個好老婆!恭喜!!!!!:71:
...........:71::71:
正! 如果雙手加d動作好似演講, 仲正!!!!!!!!!!!!
好正....最正係個意境!!
回復 2# RRAAYY

多謝晒Ray兄:77:
回復 3# alan1128

呢個post都係向高登創意巴打致敬:34:
隻老虎唔惡既時候係幾可愛既:34:
回復 5# thiam

其實呢次都幾難攪,只有對白同燈光解釋,因為要扮畢佬,惰蕭灑無動作一take過:34:
真係Very Good!!! 別樹一格
回復 8# 上帝

我都有睇到!!! 第一次睇完全唔識笑!!!亦唔知個笑點係邊!!!但係再睇多既次唔知點解笑到停唔到口!!! 其實"火腩豆腐飯"好笑係唔係好笑在咁無聊既野都有人惡搞?:64:
回復 10# DreamWorks

如果有埋您o既畢佬頭雕,我諗個劇場仲好笑呀:34:
回復 11# alan1128[/i
高登巴打形容食豆腐火腩飯係『男人既浪漫』,係一篇講個男仔俾女飛,叫左碟火腩飯食而有感而發,既傷感又浪漫:76:
幾懶都要俾個 :71: 你 ............
回復  alan1128[/i
高登巴打形容食豆腐火腩飯係『男人既浪漫』,係一篇講個男仔俾女飛,叫左碟火腩飯食而有 ...
上帝 發表於 20-11-2012 03:20 PM

ching ..good idea ..nice pic :71:

其實TD友 好多都係膠登巴打來 :he: ~~~~~~