Toysdaily 玩具日報

查看: 43466|回復: 54

[玩具攝影] 不一樣的感覺 -- Robot魂 Wing Gundam Zero EW - Pearl Coating Ver.

今次介紹既係魂展會場特別色WZC
第為WZC既死忠已經第一時間訂左同入手!!

收左貨之後   就咁望落好似冇咩特別咁.
但望多兩望+拍埋落隻普通版度就顯出佢既身價!

今次係小弟第一次公器私用去影靚(少少)既REPORT相
希望各位師兄多多指點 多多交流:36:

好!去相!

冇錯! 今次笨大真係出得好有誠意
整隻色水都好靚好FINISH  又配搭得好
最重要既係原本普通版既灰色手掌
今次特別版得到還原  做番白色!:71:

隨盒附送有特別圖案既地台  誠意十足!
亦都令整盒玩具顯得更特別 更精釆!

其他配件方面同普通版一樣
光束劍 x1
高出力激光步槍 x2
可換手 x2 (對)
地台支架 x1

唔算豐富  不過我覺得絕對夠玩

不過又講講缺點先
QC有D小瑕疵
我呢隻就係其中一邊肩炮唔可以完全閉上...此乃其一敗筆

其二  個嘴既printing係歪的...
唔知係不幸定本身貨品問題
我隻普通版同呢隻都歪嘴! 襯哂!

好  呻完  繼續去相

少年 追夢吧!

一對白色羽翼係WZC既賣點!
今次羽毛末端用上透明
令WZC更加優美 更加華麗:43:

加上珍珠藍色主體
令拍攝出黎既效果更動人  
擺出經典POST都別有一番風味

到主力武器
優美機體配上大破壞力武器
兩者取得平衡

配合羽翼同機體既動作
可以擺出好多唔同既靚POST!
就算少少既郁動都可以有完全唔同既感覺

再來就係激光劍
雖然只係同五飛係宇宙打果時用過下

但羽翼配光劍 將佢塑造成一個高貴既劍士

可動性高令佢可以擺出動感味十足既POST

接住落黎係普通版同今次主角既同場加映
好讓各位師兄睇到今次誠意之作既與別不同!

COME ON! LET'S FIGHT!

全身相 左為特別版  右為普通版

第一眼就可以望到  珍珠色處理之下
機體表面比較反光  有電鍍色的感覺

而普通版就較為啞色  不能係做左消光既處理

ZOOM近D  效果更明顯
值得一提既係兩者關節位既灰色係唔同的
特別版係暖灰色   而著通版既係冷灰色

就係因為咁...
其實可以睇得出 特別版成隻黎講係比較WARM比較SHARP的
而普通版就比較COOL 有點憂鬱的感覺

眼部既遮蓋率亦有些微既不同 (唔知係咪我呢隻特別唔同...反正我的就是這樣)
普通版遮得多少少...睇落神秘感強D

就住呢兩點我會比較臾賞普通版
因為造出一種冷漠感  配合番駕駛者  希羅.尤既孤癖性格!

不過以整體效果而言
今既呢隻特別版係較勝一籌
俾既既感覺比較高貴...

可能因為人類本身就係鍾意D搶眼...閃閃地既物件啦

總括而言
呢一隻珍珠色真係意外地特別同有誠意
就算以水貨高價訂我都覺得物有所值!

希望笨大會繼續推出如此有誠意既特別版!
係WZC就更加好啦!

最後多謝堅持睇完此POST既師兄
相既質素仲有好多改善空間

希望各位多多支持!
師兄D圖好靚:71:
呢隻真係出得好正
冇點玩R魂既我都忍唔住後追左隻:$
呢隻 gundam 真係好靚,謝樓主介紹。
有普通版既我睇完都想後追返隻:63:
Very good and details report!!

已訂,等下年收貨!
good pics pal keep going.
多謝師兄靚圖分享~

已訂,好期待12月bandai快D派貨!
Add marks for your good report and look forward to your improvement here! :71:
點解手指係白色的:?
好正既wing zero ew :D
樓主毒已中:59:們次又要追:44:
回復 2# 卡妙
回復 4# kyo353
回復 11# khuikaho

其實呢隻後追真係唔會後悔
而且有行貨  令水貨價都係貴一魚左右
抵玩!:71:
回復 6# taken
多謝師兄讚賞!!

回復 8# Douglas.M.Saint