Toysdaily 玩具日報

查看: 19922|回復: 18

[玩具攝影] DOTM 最完美肌肉大哥 APS-01 亞洲限定 柯柏文

終於捨得用真身變車俾大家睇
APS-01承繼左天文口罩炮版藍邊火紋,車型比口罩炮略勝,事關油箱冇左變形切割位

爆甲肌肉模式有電鍍同銀油更完勝膠色ge DA-28

如果有另一帶油箱炮ge電鍍文更可以玩雙炮(右手油箱炮,左手變3炮)

雙炮在手當然又可以玩經典重現啦

小弟響變1出電鍍刀文影過一張經典作品,今日用APS版再影過

唔理呢隻APS文QC點一般,神物唔神物,一隻有齊限定雙刀+盾炮+電鍍+藍邊火紋上色+可變形+有爆甲肌肉模式
仲有MPM式揭蓋鞋盒包裝,對於冇DA28同MPM系列ge我黎講,呢個Movie L文ge夢想句號畫得實在太完美。:$
唔知點解俾人調左去市場區ge搶先報告貼http://www.toysdaily.com/discuz/ ... p;extra=&page=1
That's really good!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:35:
爆甲肌肉模式 :?
即係咩...
件甲可以除落來???
CHING 可唔可比D相睇下
:64:
即係圖二英文叫Stealth mode,香港叫爆甲模式,大陸叫肌肉車
回復 3# 36韜
:Dcan you pm where to get ar?
STEALTH = 隱身
點解會翻譯到"爆甲模式"/"肌肉車"
:(
果然英文是博大精深...
:DD
連無儲開老變既我 都覺得超級吸引:$:$
唔知道link入面既 柯柏文同大黃蜂 大約要幾魚!?
thx ching!
信3, ins pt, 188 2/F都見過
回復 5# Grimlock
Stealth可以用黎形容佢呢個mode或者變呢個mode執行ge任務�行動是隱藏的
不一定指隱形�好似predator咁become invisible, 中文取名係形容法, 英文係基於原著背景
唔一定係直譯, 而且英文有時一字多用, 真係幾深, 唔係查google字典就可以完全解到
回復 6# 36韜
APS文1.2牛左右,
BBB係山口特攝約2.2 fish
回復 7# charice1219
到底國弘高史設計既MOVIE 2Leader class柯柏文有幾多個版本?:ice:

左起
1. DVD限定透明
2. DA-15飛翼
3. RA-01 09雙刀, 同原色天火合鳥體
4. 暗黑
5. DA-28 盾炮
6. RA-24 09電鍍(嘴炮)
7. 天文boxset (電鍍口罩炮)
8. 暗黑電鍍飛翼
9. HFTD雙鈎 (戰損色)

換言之APS-01就係第10個version喇
回復 12# vincent0410

kin!!!!:71:
左起
1. DVD限定透明
2. DA-15飛翼
3. RA-01 09雙刀, 同原色天火合鳥體
4. 暗黑
5. DA-28 盾炮
6.  ...
vincent0410 發表於 20-11-2012 09:31 PM

記得重有
11.日版RA-01心口中間係灰色膠,相中是紅色膠美版

12.全金版
http://www.luckydrawtransformers ... +optimus+prime.html

13.Optimus Prime Jetwing Movie Deco Amazon Exclusive
http://www.amazon.com/Transforme ... Movie/dp/B007MCPCZM

13個version:ice:
Thanks補充,
日版入過
金版未聽過
Movie Deco? 似山寨色多d