Toysdaily 玩具日報

查看: 16303|回復: 15

[其他] GX-39 天威勇士 & 超合金魂時間表

我想請教各位師兄,隻GX-39天威勇士有冇再版過?我上網有人話2010年12月有再版,但係係個網頁又見唔到有寫?

另外我見超合金魂個網頁見到之前年年都出六至八隻新ITEM,但係2012年就只係出過一隻,係咪因為大部份機體已經出到冇野好出,定係有其他原因呢?請指教。
我想請教各位師兄,隻GX-39天威勇士有冇再版過?我上網有人話2010年12月有再版,但係係個網頁又見唔到有寫? ...
ctcctf 發表於 15-11-2012 10:52 AM

因為那次GX-39再販不包括日本, 所以日本網查不到的
頭像被屏蔽
日本經濟陷入衰退,就算全球第三大玩具公司也不敢亂開新模吧,而且地震後電廠供電也是不足呀:80:
回復 2# redfish

原來再版都有分日本同其他地區,咁講法我想等再一次再版先至入番隻GX-39天威勇士同GX-13超獸機神真係遙遙無期咯~~
回復 4# ZZ-Gundam

如果係的話就希望佢用番晒D舊模,再出番之前個D啦。
周不時都會出現D平貨, 呢回是BIG-O.
日本經濟陷入衰退,就算全球第三大玩具公司也不敢亂開新模吧,而且地震後電廠供電也是不足呀
ZZ-Gundam 發表於 15-11-2012 12:03 PM

超合金係強國生產的,日本只出design
回復  redfish

原來再版都有分日本同其他地區,咁講法我想等再一次再版先至入番隻GX-39天威勇士同GX-13 ...
ctcctf 發表於 15-11-2012 12:10 PM

大大, 天威勇士想等再販都應該有排, 嚟緊出年先再販隻珍寶3 (GX-23), 另外, 超獸機神 (GX-13)已經再販咗好幾次, 機會微乎其微囉
回復 9# 半田健人_555

多謝咁多位師兄報料。
呢排要照顧BB仔,好耐冇出過旺角行玩具舖,想問下出面仲有冇呢2隻賣同埋大概幾錢呀?
頭像被屏蔽
我之前去日本見到天威中古10k yen.即買:66:
回復  半田健人_555

多謝咁多位師兄報料。
呢排要照顧BB仔,好耐冇出過旺角行玩具舖,想問下出面仲有冇 ...
ctcctf 發表於 16-11-2012 09:35 AM

依家D舊合金魂隻隻個價都勁唔合理, 天威同超獸分別1.9K同1.6K到啦, 價錢只供參考, 其他大大如有報價, 歡迎都比D意見呢位大大參考吓吖
應該是SR合金較大眾化(薄利多銷)合金魂吾係個個買得起,而出既都大附係懷舊的係列,D吾多大路既好似志雷馬就一定係SR合金。
我家兄長一直期待鬼GIANT ROBO結果都係SR合金出而吾係合金魂
回復 13# 半田健人_555

超合金魂出D有一定歷史GEI角色,買GEI人通常都係己經投身社會有經濟能力GEI人,佢地就係睇中呢點所以越賣越貴越唔合理。